Sevastopoles līcī, iespējams, iznīcināts okupantu karakuģis "Admiral Makarov", ziņo aktīvisti (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: photomatika/Shutterstock

Sevastopoles līcī sestdien, 29. oktobrī, ar bezpilota ūdens droniem tika nodarīti postījumi vismaz trīs Krievijas Melnās jūras flotes kuģiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda brīvprātīgo aktīvistu grupa "GeoConfirmed", kas analizē atklātos avotos pieejamo informāciju.

Izanalizējot aculiecinieku publiskotos video, aktīvisti apstiprināja, ka Krievijas karaspēks mēģinājis notriekt bezpilota lidaparātus no divām dažādām pozīcijām, tai skaitā no helikoptera.

Uz viena bezpilota lidaparāta tika nomestas sprāgstvielas.

Video bija redzams arī uzbrukums Krievijas karaflotes kuģiem "Admiral Grigorovič" un "Admiral Makarov", kā arī mīnu kuģim "Van Golubec". Iespējams, bezpilota lidaparātiem tomēr izdevās ietriekties šajos kuģos, ziņoja "GeoConfirmed".

Balstoties uz video, var secināt, ka bezpilota ūdens droni atradās tuvu vismaz četriem kuģiem.

Pēc viņu domām, uzbrukumā Krievijas kuģiem tika izmantoti seši līdz astoņi bezpilota ūdens droni, no kuriem trīs trāpīja kuģiem, vēl trīs turpināja dienu klejot pa ūdeni, bet divi, visticamāk, tika iznīcināti.

Iespējams, iznīcināti tika klejojošie droni.

Aktīvisti arī apšaubīja Krievijas apgalvojumu, ka kuģi it kā piedalījušies "labības darījumā", norādot, ka labības koridoru kontrole Krievijas kontrolētajā līcī ir neloģiska.

Krievija vainoja Ukrainas bruņotos spēkus uzbrukumos kuģiem ar droniem un apgalvoja, ka cietis tikai viens kuģis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu