"Google Chrome" lietotājus aicina atjaunināt lietotni; tajā konstatēta nopietna ievainojamība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BigTunaOnline/Shutterstock

Interneta gigants "Google" laidis klajā jaunu atjauninājumu savai interneta pārlūkošanas lietotnei "Google Chrome". Tam jāizlabo "nulles dienas" ievainojamība, ko ļaundari aktīvi izmanto uzbrukumos, ziņo "Bleeping Computer". 

Šāda tipa ievainojamība "Chrome" konstatēta jau septīto reizi šogad. 

Tiek norādīts, ka ievainojamībai, kam dots nosaukums CVE-2022-3723, piešķirts augstākais bīstamības līmenis. "Avast" analītiķi konstatējuši, ka ir kļūmes "Chrome V8 Javascript" bāzē. Līdz ar to "Chrome" lietotājiem tiek rekomendēts pēc iespējas ātrāk atjaunināt savas "Chrome" pārlūkprogrammas.

"Chrome" iespējams atjaunināt, izvēloties iestatījumu sadaļu "Par Chrome" ("About Chrome"). Jaunākā versija pašlaik ir 107.0.5304.87/88 gan "Windows", gan "Linux", gan "Mac" platformās. Tāpat arī "Edge", "Brave", "Opera" un citu pārlūkprogrammu, kas darbojas ar "Chromium" tehnoloģiju, lietotājiem ir jāpārliecinās, vai lietotnēm ir jaunākās versijas.

Tiek norādīts, ka "Google" drīzumā pārtrauks savas pārlūkprogrammas atbalstu novecojušajām operētājsistēmām "Windows 7" un 8.1. Paredzams, ka pēdējais atjauninājums šīm sistēmām būs "Chrome" 110. versija, kas varētu tikt laista klajā nākamā gada 7. februārī.

Vecās pārlūkprogrammas versijas turpinās darboties uz vecajām "Windows" sistēmām, tomēr tās vairs netiks atjauninātas, līdz ar to lietotāji vairs nesaņems atjauninājumus, kas sevī iekļauj arī dažādus drošības risinājumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu