Skolēni Sibīrijā paliek pēc stundām, lai šūtu formastērpus Krievijas armijai (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: VPales/Shutterstock

Skolēni Krievijas pilsētā Labitnangā Ziemeļsibīrijā paliek skolā pēc stundām, lai šūtu formastērpus mobilizētajiem Krievijas karavīriem, sociālajā tīklā "V Kontakte" pavēstījusi šīs Jamalas Ņencu autonomā apvidus pilsētas pašvaldības vadītāja Marina Treskova.

Treskova informē, ka ar apģērba šūšanu nodarbojas pilsētas 3. skolas sesto līdz desmito klašu audzēkņi, kuri iesaistījušies projektā "Mūsu roku siltums dzimtenes aizstāvjiem". Šajā projektā iesaistīti 15 bērni, kuri darbojas skolas pedagoģes vadībā.

"Ar rūpīgām bērnu rokām izgatavoti jau septiņi apģērbu komplekti. Ir plāns apjomu palielināt trīs reizes," teikts Treskovas ierakstā.

Iepriekš par to, ka skolēni iesaistīti apģērba šūšanai mobilizētajiem, informēja arī skolas Vladimiras apgabala Sobinkā, Samaras apgabala Bezenčukas ciemā, Rostovas apgabala Oktjabrskas ciemā, kā arī virkne profesionālo skolu.

Teju visas šīs iniciatīvas "V Kontakte" tiek atspoguļotas ar tēmturi "šujam savējiem" (#шьемдлянаших). Apģērbu izgatavošanas kampaņā piedalās ne tikai mācību iestādes.

Sociālajā tīklā "V Kontakte" ir arī virkne grupu ar nosaukumiem "šujam savējiem" vai "adām savējiem" - Krievijas propagandas mediji tās jau nodēvējušas par brīvprātīgo kustību, kuru aizsāka sievietes no Belgorodas apgabala.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu