Asociācija: Latvijas iedzīvotāji pārtikas preces sākuši iegādāties pārdomātāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas iedzīvotāji pārtikas preces sākuši iegādāties pārdomātāk, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.

"Ja iepriekš cilvēki ikdienā iepirkās nepārdomātāk, tad šobrīd retais pircējs pērk preci tikai tāpēc, ka ir ienācis un ir ieraudzījis zemu cenu," teica Krūzītis.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka arī tirgotāji preces iepērk apdomīgāk un mazākos daudzumos, vienlaikus saglabājot produkta sortimenta daudzveidību, lai gan ir spiediens uz to, lai produktu sortiments tiktu samazināts.

Krūzītis arī piebilda, ka veikalos ir samazinājusies "premium" produktu sadaļa.

Viņš norādīja, ka Covid-19 pandēmijas laikā cilvēki iepirkās retāk un veica lielākus pirkumus, savukārt šoruden cilvēki uz veikaliem atkal ir sākuši iet biežāk, bet pirkumu grozs ir mazāks. "Pērk mazāk, daudz uzmanīgāk, pragmatiskāk skatās uz lietām," teica Krūzītis.

Tāpat asociācijas izpilddirektors minēja, ka atlikušajos šā gada divos mēnešos pārtikas preču cenu kāpums būs mērens, tostarp daudzu pārtikas preču cenas saglabāsies esošajā līmenī, bet cenu kritums nav gaidāms.

Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija dibināta 2010.gadā. Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas darbības fokusā ir jautājumi, kas skar pārtikas mazumtirdzniecības attīstību. Tāpat asociācija līdzdarbojas un sniedz nepieciešamo ekspertīzi jautājumos, kas skar sakārtotu biznesa vidi Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu