Nadals vairs necīnās par pasaules tenisa ranga līderpozīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spānijas tenisists Rafaels Nadals
Spānijas tenisists Rafaels Nadals Foto: SIPA/Scanpix

Spānis Rafaels Nadals vairs necīnīsies par pasaules ranga pirmo pozīciju, otrdien paziņoja Spānijas tenisa leģenda.

Viņš pēc divu mēnešu pārtraukuma atgriežas kortos Parīzes "Masters" sērijas turnīrā.

"Es tikai cīnos, lai būtu konkurētspējīgs sacensībās," sacīja Nadals, kurš šobrīd Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ieņem otro vietu aiz tautieša Karlosa Alkarasa.

Nadals, kurš ir izcīnījis 92 ATP vienspēļu turnīru uzvarētāja titulus, 209 nedēļas ir bijis pasaules ranga pirmajā vietā un piecas reizes gada beigās finišējis kā pirmais numurs.

"Es vairs necīnīšos, lai būtu pirmais numurs," viņš teica.

"Esmu to pāris reizes sasniedzis jau pagātnē, un esmu bijis ļoti, ļoti priecīgs un lepns par tā sasniegšanu. Taču esmu savā tenisa karjeras brīdī, kad necīnos par pirmo vietu."

Nadals Francijas galvaspilsētā, kur viņš 14 reizes uzvarējis Francijas atklātajā čempionātā, ar to sasniegdams rekordu, vispirms tiksies ar tautieti Roberto Bautistu vai amerikāni Tomiju Polu.

"Esmu priecīgs, ka pēc kāda laika prombūtnes atkal esmu tūrē," sacīja Nadals. "Pēdējos piecus mēnešus es nebiju spējīgs daudz spēlēt."

Nadals, kurš teica, ka bijis grūti pamest mājas un savu trīs nedēļas veco dēlu, arī noraidīja bažas par savu fizisko sagatavotību.

"Redzēsim sacensībās, kā man veiksies," viņš teica. "Vecākiem spēlētājiem, piemēram, man, ir vieglāk konstatēt kondīciju, ja spēlējat vairākus turnīrus pēc kārtas. Pēc ilgāka laika perioda atgriežoties sacensībās, ir grūti prognozēt, kā spēlēsi, kā tavs ķermenis reaģēs, jo ir skaidrs, ka tūres līmenis ir atšķirīgs."

Nadals četrreiz ir uzvarējis arī ASV atklātajā čempionātā un pa divām reizēm Vimbldonā un Austrālijas atklātajās meistarsacīkstēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu