Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ "Tika iesaistītas 11 policijas ekipāžas." Tiekot brīvsolī, divi suņi Rīgā plosījuši kaķus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Oleg Kopyov/Shutterstock

Divi suņi, tiekot brīvsolī, klīduši Iļģuciema un Dzirciema apkaimē un plosījuši kaķus. Suņu saimnieks neatsakās no savas atbildības, bet norāda, ka dzīvniekus no īpašuma izlaidusi garīgi nevesela persona, vēsta raidījums "Bez tabu".

Dzirciema iedzīvotājs Mārcis parādījis video, kurā iemūžināta divu suņu sirošana un kaķa plosīšana blakus daudzdzīvokļu namam. Mārcis kopā ar citiem iedzīvotājiem saplosīto, bet tobrīd vēl dzīvo dzīvnieku nodeva aprūpē.

Par suņu klaiņošanu iedzīvotāji ziņoja Rīgas pašvaldības policijai un "Dzīvnieku policijai", kas nodarbojas ar dzīvnieku ķeršanu. Pēc suņu ķērāju uzsauciena palīdzēt atrast klaiņojošos suņus "Facebook” lietotāji ziņoja, ka šie dzīvnieki redzēti klīstam Iģuciemā un Dzirciemā vismaz diennakti. 

Tāpat iedzīvotāji ziņoja par citiem šo suņu nokostiem kaķiem. Suņu ķērāji no "Dzīvnieku policijas" atpazinuši, ka viens no suņiem ticis brīvsolī jau iepriekš. Tolaik suni noķēra un nogādāja saimniekam.

Pateicoties sabiedrības iesaistei, policistiem un suņu ķērājiem izdevās atrast klaiņojošos dzīvniekus. Tos nogādāja saimniekam.

Kā noskaidrots, veterinārārstu aprūpē nodeva divus, iespējams, šī suņu dueta plosītos kaķus. Ārstiem gan neizdevās glābt šo kaķu dzīvību.

Pašvaldības policija par konkrētajiem suņiem informējusi Pārtikas un veterināro dienestu, kas arī var sodīt saimnieku, organizēt dzīvnieku bīstamības izvērtējumu un dot norādes dzīvnieku turpmākā turēšanā, audzināšanā.

Raidījuma komandai izdevās atrast šo suņu saimnieka dzīvesvietu, īpašumu, no kura suņi izkļuva brīvsolī. Arī raidījuma komandai viņš pauda nožēlu par notikušo, uzņēmās atbildību. Suņu saimnieks sazinājies ar veterinārārstu, kuram solījis apmaksāt plosīto kaķu ārstēšanas rēķinu.

Suņu saimnieks pieļauj, ka no īpašuma suņus izlaidusi kāda garīgi nevesela persona, kura uzturas pašvaldības iestādē iepretim viņa dzīvesvietai.

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu