No zoodārza iežogojuma Sidnejā izbēgušas piecas lauvas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tarongas zoodārza lauvas šī gada augustā.
Tarongas zoodārza lauvas šī gada augustā. Foto: AFP/SCANPIX

No sava iežogojuma Sidnejas Tarongas zoodārzā izlauzušās piecas lauvas, liekot darbiniekiem un apmeklētājiem slēpties "drošajās zonās", vēsta ārvalstu mediji. 

Četri lauvu mazuļi un viens pieaugušais tika manīti ārpus sava iežogojuma trešdien, 2. novembrī, ap plkst. 6.30. Drīz pēc tam tika izsludināts brīdinājums "pirmais kods", zoodārzs tika bloķēts un tika izsaukta policija. "Pirmais kods" ir zoodārza steidzamākais brīdinājums, kam nepieciešama ārkārtas reakcija.

Lauvas savā iežogojumā atgriezās īsi pirms plkst. 9. 

"Pirmatnējais pārskats par šī rīta notikumiem apstiprināja, ka integritātes problēma ar norobežojošo žogu ļāva piecām lauvām uz laiku pamest savu galveno mītni," vēlāk pauda zoodārza pārstāvji, piebilstot, ka lauvas tagad netiek izrādītas apmeklētājiem.

Magnuss Peri un viņa ģimene pārnakšņoja zoodārzā programmas "Rūc un krāc" ("Roar and snore") ietvaros, raksta medijs "The Guardian". Viņus trešdienas rītā uzmodināja darbinieki, liekot bēgt uz drošāku vietu. 

"Noskanēja trauksmes signāls, un zoodārza apsargi noskrēja lejā, kliedzot: "Kods viens, kods viens, visi izkāpiet no teltīm!"" Peri pastāstīja medijam.

"Mums bija jāatstāj savas mantas, un viņi mūs aizveda uz namiņu paslēpties. Mēs domājām, ka tas ir treniņš, līdz vienā no personāla radio dzirdējām, ka lauvas ir izbēgušas. Tas bija diezgan šokējoši.

Iedomājieties saskarties ar lauvu. Tas bija mūsu ļaunākais murgs."

Divu bērnu tēvs sacīja, ka viesiem bija jāpaliek mājiņā pusotru stundu, pirms viņi varēja doties prom. Viņš visu to laiku esot domājis, kas notiktu, ja lauvas ierastos pie viņiem. 

"Tomēr tajā brīdī mēs nebijām nobijušies, darbinieki bija lieliski, un bērni domāja, ka tas ir kaut kas no filmas "Juras laikmeta parks". Mēs jutāmies aizsargāti."

Tarongas zoodārza pārstāvis Saimons Dafijs uzsvēra, ka "zoodārzam ir ļoti stingri drošības protokoli šādam incidentam, un tika veikti nekavējoties."

Dafijs sacīja, ka viens mazulis tika iemidzināts, bet pārējās lauvas "mierīgi atgriezās" savā iežogojumā.

"Visi dzīvnieki tagad ir drošībā savā iežogojumā un tiek rūpīgi uzraudzīti. Atgādināšu visiem, ka pašam Tarongas zoodārzam ir savs drošības žogs," sacīja Dafijs. "Tātad lauvas nekad neizgāja no šīs zonas vai Tarongas zoodārza."

Viņš nepaskaidroja, kā dzīvniekiem izdevās izkļūt no sava iežogojuma.

Lai gan zooloģiskais dārzs vēl rīta agrumā nebija atvērts apmeklētājiem, daži cilvēki tur nakšņoja teltīs parka "Rūc un krāc" programā, aptuveni 100 metru attālumā no lauvu aploka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu