Ukraina ir brīdinājusi Irānu nepiegādāt ieročus Krievijai, norāda Kuleba

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas puse pa diplomātiskiem kanāliem brīdinājusi Irānu par sekām, kādas gaidāmas, ja tā piegādās Krievijai raķetes un vēl vairāk bezpilota lidaparātu, trešdien paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Draudi ir īsti, un mēs pa diplomātiskajiem kanāliem informējām Irānu par sekām, kādas to gaida, ja par to tiks izlemts un īstenots. Mēs bijām maksimāli pārliecinoši, tagad solis jāsper Irānas pusei," Kuleba teica Kijivā kopīgā preses konferencē ar Spānijas ārlietu ministru Hosē Manuelu Alvaresu Bueno.

Ukrainas ārlietu ministrs uzsvēra, ka tad, kad runa ir par jebkuras valsts piedalīšanos Krievijas agresijā un civiliedzīvotāju nogalināšanu, Ukraina savā atbildes reakcijā nebūs žēlīga.

"Jo runa ir par mūsu valsts un mūsu pilsoņu aizsardzību. Daudz saprātīgāk būtu, ja Irāna pilnībā apturētu jebkādas pret Ukrainu izmantotu ieroču piegādes Krievijai," pauda Kuleba.

Ukrainas Gaisa spēku pavēlniecības pārstāvis Jurijs Ihnats pirmdien paziņoja, ka ir atklāti Krievijas plāni izvietot Irānas raķetes uz ziemeļiem no Ukrainas.

Pagaidām ASV dienesti nav varējuši apstiprināt, ka Irāna ir piegādājusi Krievijai tādas raķetes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu