VIDEO Imantā Putina pakaļskrējējs uz elektrības skapja uzķēpājis kara simbolu, bet neviens ilgstoši to nenovāc (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgā, Imantas apkaimē, uz elektrības sadales skapja starp daudzdzīvokļu namiem uzkrāsots Krievijas kara propagandas simbols. Imantas iedzīvotāja par to ziņojusi policijai jau sen, bet pusotru mēnesi Putina pakaļskrējēja skricelējumu neviens neaizkrāsoja, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Krievijas agresijas Ukrainā simbolu "Z" uz elektrības sadales skapja pļavā starp Dammes ielas daudzdzīvokļu namiem rīdziniece pirmoreiz pamanījusi 11. septembrī.

Tas aizvien nebija aizkrāsots oktobra sākumā. Tad rīdzīniece sazinājusies jau ar Valsts policiju (VP). Dienas ritēja, bija jau oktobra vidus, un simbols aizvien saglabājās neaizkrāsots.

Rīdziniece ir neizpratnē, kāpēc policija, saņemot informāciju par Krievijas agresiju slavinoša simbola uzķēpāšanu tik atklātā vietā, ilgstoši nav informējusi kādu, kurš šo skricelējumu varētu aizkrāsot.

Pašvaldības policija slavē rīdzinieci, ka nav palikusi vienaldzīga, uzsverot, ka viņa pareizi rīkojusies, ziņojot par simbolu policijai.

RPP norāda, ka likumsargi, saņemot informāciju par kara noziegumus slavinošiem simboliem, meklē vainīgo un paralēli sazinās ar teritorijas īpašnieku, lūdzot aizkrāsot aizliegtos skricelējumus. Konkrētā teritorija, kas apgānīta ar kara simbolu, ir privātīpašums.

"Kāds var uzreiz noalgot kādu krāsotāju vai pats nopirkt krāsu un pārkrāsot, kādam tam būs nepieciešams kāds laiks. Mēs varam saukt pie atbildības īpašnieku par nesakoptu teritoriju, bet katru gadījumu vērtējam individuāli," informē Sadovskis.

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu