VIDEO ⟩ Girgensons spēles beigās pamatīgi "nokapā" un tiek atalgots ar punktu uzvarā pār "Penguins"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons (ar ripu)
Zemgus Girgensons (ar ripu) Foto: Reuters/ScanPix

Ar rezultatīvu piespēli otro maču pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā trešdien izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, palīdzot Bufalo "Sabres" savā laukumā pieveikt Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins" vienību.

"Sabres" bija pārāka ar 6:3 (0:1, 1:1, 5:1), tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, kamēr bez savainotā Bļugera sezonu uzsākusī "Penguins" piedzīvoja jau sesto zaudējumu pēc kārtas.

Girgensons ar rezultatīvu piespēli izcēlās mača 58.minūtē, Kailam Okposo palīdzot formātā seši pret pieci panākt 5:3 mājinieku labā.

Kopumā latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 11 minūtes un 40 sekundes, no kurām minūti un 37 sekundes mazākumā. Girgensons metienus vārtu rāmī neizpildīja, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Trešā perioda sākuma "Penguins" bija vadībā ar 3:1, tomēr otro maču pēc kārtas nespēja noturēt divu vārtu pārsvaru.

Viesu rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Džeisons Zakers, Džošs Arčibalds un Džeiks Gencels, bet Jevgēņijs Malkins atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju rindās Viktors Ūlofsons guva divus vārtus, 1+1 iekrāja Teidžs Tompsons, pa vieniem vārtiem savā rēķinā ierakstīja Džons-Džeisons Peterka, Okposo un Alekss Taks, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm katrs atdeva Džefs Skiners, Rasmuss Dalīns un Ouens Pauels.

"Sabres" šī bija septītā uzvara desmit spēlēs, kas Austrumu konferencē ļāvis pakāpties uz trešo pozīciju, kamēr "Penguins ar četrām uzvarām 11 spēlēs noslīdējusi uz 14.vietu 16 komandu konkurencē.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs piektdien, kad viesos tiksies ar Karolīnas "Hurricanes" vienību, kamēr Penguins" sestdien savā laukumā uzņēms Sietlas "Kraken".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu