"Twitter" darbiniekiem jāstrādā 84 stundas nedēļā. Vadītāji nedēļas nogalē nakšņo birojā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kopš ASV miljardieris Īlons Masks kļuva par vienīgo direktoru mikroblogošanas vietnē "Twitter", kompānijas darbinieki sākuši strādāt daudz ilgāk, vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz iekšējiem avotiem. 

Tiek vēstīts, ka "Twitter" vadītāji, lai ievērotu Maska norādījumus, ir likuši dažiem darbiniekiem strādāt 12 stundu maiņās septiņas dienas nedēļā, kas atbilst 84 stundām nedēļā, ziņoja CNBC, atsaucoties uz iekšējo komunikāciju.

Pirms dažām dienām Masks par 44 miljardiem dolāru iegādājās sociālo mediju platformu, taču bažas par atlaišanu uzņēmumā bija jau krietni pirms tam. Joprojām nav skaidrs, cik darbinieku un kad tiks atlaisti, kā arī kuras komandas tiks skartas visvairāk.

Kopš piektdienas uzņēmuma darbiniekiem ir noteikti uzdevumi, kurus daži uzskata par Maska pārbaudījumu, lai noskaidrotu, kurš strādā labi un smagi.

Iepriekš tika ziņots, ka Maska komanda uzdeva dažiem "Twitter" inženieriem strādāt pie kodēšanas projektiem nedēļas nogalē. Citi uzdevumi ietver lielu izmaiņu veikšanu "Twitter" verifikācijas pakalpojumā.

"Insider" iepriekš ziņoja, ka "Twitter" darbiniekiem, kas strādā pie izmaiņām uzņēmuma verifikācijas procesā, tika nosūtīts iekšējs ziņojums: "Gaidāms, ka būs jāstrādā visu diennakti, lai paveiktu nepieciešamo."

Tāpat avoti norāda, ka vadītāji nedēļas nogalē nakšņo birojā.

CNBC ziņoja, ka darbiniekiem nav paziņots, vai viņi saņems samaksu par virsstundām, atvaļinājumu vai darba drošību, strādājot pie uzdevumiem.

Kā ziņots, mikroblogošanas platformas "Twitter" jaunais īpašnieks Īlons Masks aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka izveidos tvitera satura moderēšanas padomi, lai novērtētu turpmāko politiku attiecībā uz ierakstu publicēšanu un slēgto kontu atjaunošanu.

""Twitter" veidos satura moderēšanas padomi ar ļoti dažādiem viedokļiem," tvīto Masks. "Pirms šīs padomes sanākšanas netiks pieņemti nekādi svarīgi lēmumi par saturu vai kontu atjaunošanu."

Kā ziņots, pēc nonākšanas Maska īpašumā piektdien tika pārtraukta "Twitter" akciju kotēšana Ņujorkas fondu biržā.

Par to, ka Masks ir pabeidzis 44 miljardus dolāru vērto iegādes darījumu, ASV mediji ziņoja ceturtdien.

Masks atlaida "Twitter" vadītāju Paragu Agravalu, kā arī uzņēmuma finanšu direktoru Nedu Sīgalu un tā juridiskās politikas, uzticības un drošuma vadītāju Vidžaju Gadi, ziņoja laikraksts "Washington Post" un telekanāls CNBC.

Agravals bija vērsies tiesā, lai liktu Maskam ievērot "Twitter" iegādes darījuma nosacījumus.

Par "Twitter" kontroles pārņemšanu tika ziņots dažas stundas pirms tiesas noteiktā termiņa, līdz kuram Maskam darījums bija jāpabeidz.

Masks "Twitter" iegādes līgumu par 44 miljardiem dolāru parakstīja aprīlī, bet jūlijā paziņoja, ka atsakās no darījuma, un apsūdzēja "Twitter" maldinošas informācijas sniegšanā par viltus kontu daudzumu šajā platformā.

Oktobra sākumā Masks pauda gatavību tomēr turpināt "Twitter" iegādes darījumu un nosūtīja vēstuli "Twitter" ar piedāvājumu to pabeigt.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu