Protesta laikā ievainots Pakistānas bijušais premjerministrs

Apollo.lv
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 3. novembrī, Pakistānas bijušais premjerministrs Imrans Hāns (Imran Khan) tika ievainots kājā protesta laikā austrumu pilsētā Vazirabādā. Ievainoti vēl četri cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kāds avots ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka tas bija "mēģinājums viņu nogalināt", taču policija vēl nav apstiprinājusi, ka mērķis bija tieši viņš.

70 gadus vecais Hāna kungs vadīja protesta gājienu, lai pieprasītu pirmstermiņa vēlēšanas pēc viņa gāšanas aprīlī.

Bijušais premjerministrs tika nogādāts slimnīcā Lahores pilsētā. Partijas preses pārstāvis teica, ka ir ievainots premjera apakšstilbs. Cits partijas līderis, provinces veselības ministrs Jasmēns Rašids (Yasmeen Rashid) teica, ka Hāna stāvoklis ir stabils.

Saskaņā ar Pakistānas telekanāla "Geo TV" ziņām vēlāk tika arestēts aizdomās turamais vīrietis.

Sociālajos plašsaziņas līdzekļos izplatītajos videomateriālos redzams, kā viens no Hāna partijas locekļiem ar pārsēju uz sejas un asinīm uz apģērba saka, ka cilvēkiem jālūdzas par Hāna kungu un visiem ievainotajiem.

Hāna kungs jau septiņas dienas vada protesta gājienu, aicinot rīkot jaunas vēlēšanas. Valdība ir atkārtoti paziņojusi, ka vēlēšanas notiks nākamgad, kā plānots.

Pagājušajā mēnesī Pakistānas vēlēšanu komisija diskvalificēja Hāna kungu no valsts amatpersonas statusa. Hāns to raksturoja kā politiski motivētu gājienu.

Viņš tika apsūdzēts par to, ka nepareizi deklarējis informāciju par ārvalstu augstu amatpersonu dāvanām - "Rolex" pulksteņiem, gredzeniem un aproču pogām - un ieņēmumiem no to iespējamās pārdošanas. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu