Nodibinājuma "TTT-Rīga" saistību dzēšanai prasa 63 938 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Basketbola kluba "TTT Rīga" spēlētājas
Basketbola kluba "TTT Rīga" spēlētājas Foto: LETA

Nodibinājuma "TTT Rīga" saistību dzēšanai basketbola klubs prasa 63 938 eiro.

Kā tika skaidrots Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputātiem, šie līdzekļi esot nepieciešami lai segtu nodibinājuma saistības un tās neietekmētu jaunveidoto biedrību "TTT Rīga".

Lielāko daļu šīs summas veidojot saistības pret divām spēlētājām.

Komitejas sēdē tika nolemts atbalstīt līdzekļu piešķiršanu saistību dzēšanai.

Uzņēmumu reģistra Biedrību un nodibinājumu reģistrā 20. septembrī reģistrēta biedrība "TTT Rīga", liecina "Firmas.lv" informācija.

Biedrības dibinātāji ir SIA "Rīgas satiksme" un Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Pirms tam, 20. jūlijā Rīgas dome nolēma likvidēt nodibinājumu "Basketbola klubs "TTT-Rīga"" un izveidot biedrību, kas ļaus turpmāk efektīvāk nodrošināt basketbola kluba darbību.

Biedrības dibināšanas sapulcē par tās valdes priekšsēdētāju uz trim gadiem tika ievēlēts Rīgas domes Finanšu departamenta Administratīvās pārvaldes priekšnieks Juris Švanders, kurš ir arī nodibinājuma "Basketbola klubs "TTT-Rīga"" viens no likvidatoriem, bet par valdes locekli - "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Narvaišs.

"Biedrības statuss, salīdzinot ar nodibinājumu, Rīgas domei ļaus daudz efektīvāk piesaistīt jaunus sadarbības partnerus, organizēt "TTT Rīga" darbu un risināt citus jautājumus, kas nebūtu iespējams, saglabājot esošo statusu," uzsver Švanders.

Biedrībai būs iespēja piesaistīt jaunus biedrus, kas varēs tieši piedalīties biedrības mērķu sasniegšanā, atbalstot biedrības darbību ar biedra naudas maksājumiem, ne tikai ziedojumiem, ko arī drīkst saņemt nodibinājums, bet ziedotāji nekļūst par pilntiesīgiem biedriem. Līdz ar to biedri varēs ne tikai maksāt biedra naudu, bet arī aktīvi līdzdarboties biedrības pārvaldībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu