RFS UEFA Konferences līgas pēdējā mačā zaudē "Fiorentina"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RFS futbolists Andrejs Iličs
RFS futbolists Andrejs Iličs Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdien UEFA Konferences līgas apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā piekāpās Itālijas A sērijas vienībai Florences "Fiorentina".

RFS piekāpās "Fiorentina" ar 0:3 (0:3).

Pirmo reizi laukumā sākumsastāvā devās Kaspars Dubra, kurš, debitējot UEFA Konferences līgā, jau pirmajā minūtē neveiksmīgi sita bumbu un savainoja kreiso kāju. Viņa vietā laukumā devās Petrs Marešs.

Septītajā minūtē "Fiorentina" pārsteidza Pāvelu Šteinboru un izvirzījās vadībā, vārtus ar sitienu ar galvu gūstot Antoninam Barakam.

43. minūtē no soda laukuma vidus ar galvu pa vārtiem sita Andrejs Iličs, taču bumba trāpīja pa pārliktni, lidojot tam pāri.

Puslaika izskaņa mājiniekiem nebija veiksmīga. 45. minūtē pēc stūra sitiena izspēles no labās puses bumbu ar papēdi pie tuvējā vārtsarga laukuma stūra pavirzīja Antonīns Barāks, bet no vārtu priekšas to vārtos raidīja Arturs Kabrals, panākot 2:0.

Visbeidzot jau puslaika otrajā kompensācijas minūtē viesi guva trešos vārtus, Rikardo Saponara no kreisās puses pietuvojās mājinieku soda laukumam un metrus četrus pirms tā spēcīgi sita vārtu labajā augšējā stūrī, Šteinboram esot bezspēcīgam.

Otro puslaiku Florences vienība sāka ar diviem nomainītiem pussargiem.

55. minūtē Artūrs Zjuzins saņēma dzelteno kartīti par pārkāpumu pret Šimonu Žurkovski.

59. minūtē otro maiņu veica mājinieki, Petru Marešu nomainot Vladislavam Sorokinam, bet Zjuzinu - Kevinam Frīzenbihleram. Divas maiņas veica arī viesi, laukumā nākot Lukam Jovičam un Filipo Distefano.

66. minūtē vienatnē pret Šteinboru izskrēja 59. minūtē laukumā nākušais Jovičs, taču nespēja perfekti apstrādāt bumbu, un Vitālijs Maksimenko paspēja viņam patraucēt, iztiekot bez sitiena pa vārtiem.

72. minūtē pēc brīvsitiena no kreisās puses bīstami ar galvu sita Žiga Lipuščeks, taču bumbu, sista vārtu vidū, atvairīja viesu vārtsargs Pjetro Terračano.

73. minūtē Tomislavu Šariču nomainīja Gļebs Žaleiko, bet minūti vēlāk viesu vārtsargs tika galā ar Iliča sitienu. Uzreiz pēc tam Maksimenko vietā laukumā nāca Emersons.

Viesi sapelnīja divas dzeltenās kartītes, pa vienai saņemot Martinesam Kvartam pret Žaleiko un Lorenco Venuti pret Emersonu.

80. minūtē pēc Emersona apvedošā sitiena vārtu kreisajā stūrī Terračano aizsniedzās līdz bumbai, un Jovans Vlalukins atvairīto bumbu raidīja vārtos, taču aizmugurē Emersona sitiena brīdī bija pat četri RFS futbolisti.

Vēl dzelteno kartīti pret Emersonu nopelnīja Alesandro Bjanko, bet rezultāts vairs nemainījās.

Jau pirms pēdējā mača bija skaidrs, ka nu jau Latvijas eksčempione RFS savā apakšgrupā ieņems ceturto vietu.

Pirmajā aplī, RFS debitējot kontinenta klubu sacensību grupu turnīrā, rīdzinieki viesos izcīnīja neizšķirti 1:1 pret "Fiorentina". Florenciešus viņu laukumā pārspēja Andrejs Iličs.

RFS aizvada sarežģītu sezonas nogriezni, kurā, spēlējot trīs turnīros, patērēts daudz spēka. Šī iemesla dēļ Viktora Moroza vadītā vienība ir nolikusi Latvijas čempiones pilnvaras un vēl nav nodrošinājusi ceļazīmi uz nākamās sezonas Eirokausiem, jo piedzīvoja zaudējumu Latvijas kausa finālā.

Vinčenco Italjano vadītā "Fiorentina" A sērijas turnīrā pēc 12 kārtām atrodas 13. pozīcijā. Vietējā čempionātā neviens no futbolistiem nav guvis vairāk par diviem vārtiem.

Šajā sezonā Florences komandā spēlē nesen Madrides "Real" un Frankfurtes "Eintracht" pārstāvējušais serbu uzbrucējs Luka Jovičs, kurš Konferences līgā šosezon guvis četrus vārtus, tajā skaitā divus iepriekšējā mačā izcīnītajā uzvarā ar 2:1 pār Stambulas klubu.

Florences klubs Eirokausos atgriezies pēc piecu gadu pārtraukuma. Pirms 13 gadiem komanda pēdējo reizi spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet pirms sešiem gadiem vēl cīnījās Eiropas līgas apakšgrupu sacensībās.

"Fiorentina" kā Itālijas A sērijas septītās vietas ieguvēja starptautisko sezonu sāka Konferences līgas "play-off" kārtā, kurā divu maču summā ar 2:1 pārspēja Nīderlandes klubu "Twente".

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā, kur trešajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 4:2 guva virsroku pār Maltas čempioni Paolas "Hibernians". Turpinājumā Latvijas čempioni pārvarēja "play-off" kārtu, divu maču summā pārspējot "Linfield" no Ziemeļīrijas. Pirmajā spēlē Rīgā tika fiksēts neizšķirts 2:2, otrajā Belfāstā - 1:1, bet 11 metru soda sitienus labāk izpildīja rīdzinieki (4:2).

Iekļūstot grupu turnīrā, RFS no UEFA jau bija garantējusi vismaz 3,3 miljonus eiro.

RFS ir vēsturē otrā Latvijas komanda, kas iekļuvusi UEFA klubu turnīru apakšgrupu sacensībās. No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu