VIDEO ⟩ Iedzīvotāja izbrīnīta par jaunajiem vilcieniem, kas piekrauti ar smilšu maisiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter"

Rīdziniece neizpratnē, jo tā vietā, lai Latvijai piegādātie vilcieni kursētu maršrutos, tie stāv vagonu parkā un ir piekrauti ar smilšu maisiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rīdziniece Jeļena kopā ar vīru un bērnu apskatīja tuvāk dažus Latvijā piegādātos elektrovilcienus, kas atrodas vagonu parkā. Ģimeni pārsteidza ieraudzītais vilciena vagonos – tur sakrauti daudzi smilšu maisi.

Arī raidījuma komanda, apskatot vienu no vagonu parkā esošajiem jaunajiem vilcieniem, pamanīja tā salonā daudzus smilšu maisus.

Kā norādīja AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Sigita Zviedre norādīja, Latvijā nogādātie vilcieni šobrīd tiek testēti un sertificēti. Vilcienus piekrauj ar smilšu maisiem, imitējot pasažieru svaru.

Šobrīd ražotājs "Škoda Vagonka" nogādājis Latvijā trīs no pasūtītajiem 32 elektrovilcieniem. AS "Pasažieru vilcien" un "Škoda Vagonka" vadība šogad parakstīja grozījumus līgumā par piepilsētas elektrovilcienu un to aprīkojuma piegādi un personāla apmācību.

Tajos precizēts, ka pirmie 23 elektrovilcieni tiks piegādāti 2023. gada pirmajā pusgadā, atlikušie deviņi – nākamā gada 4. ceturksnī. Sākotnēji pirmos elektrovilcienus bija plānots piegādāt jau 2022. gada pirmajā pusgadā. Grozījumi ir pamatoti ar Covid-19 pandēmijas izraisīto apstākļu negatīvo ietekmi uz vilcienu ražošanu, kurus puses līguma noslēgšanas brīdī nevarēja paredzēt.

Veicot šos grozījumus, sākotnēji plānotais līguma izpildes gala termiņš saglabājas nemainīgs. AS "Pasažieru vilciens" līdz 2023. gada beigām cer saņemt visus 32 elektrovilcienus, kuri būs pilnībā gatavi pasažieru pārvadājumiem. Vilcienu sertifikāciju, testēšanu un nodošanu ekspluatācijā veic ražotājs.

Pasažieru pārvadāšanai pirmos četrus vilcienus plānots nodot 2023. gada 19. janvārī.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu