"Nekad nav bijusi tik liela interese." Alvis Hermanis līksmo par izpārdoto biļešu rekordu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis soctīklos līksmo par izpārdoto biļešu skaitu, minot, ka aktivitāte ir atgriezusies pirms Covid-19 līmenī. 

Ceturtdien, 3. novembrī, Jaunais Rīgas teātris sācis tirgot biļetes uz janvāra izrādēm. Par turpmāko priekā dalās Hermanis: "Pusstundu pēc kases atvēršanas saņēmu ziņu no biļešu pārdošanas vadītājas Daces Tilleres:

"Sveiks! Pirmajā pusstundā rekordskaits pirkumu un ietirgotā summa. Pirmajās minūtēs vienlaicīgi sistēmai pieslēdzās 3700 pircēju. Aktivitāte lielāka nekā pirms Covid. Tava taktika ar daudziem jauniestudējumiem bija pareiza. Prieks gan mums, gan Biļešu Paradīzei, kas tehniski šo visu nodrošina bez aizķeršanās. Arī viņiem šis ir jauns rekords."

Hermanis arī ieskicē, kas ir Jaunā Rīgas teātra skatītājs: "Šī gada jauniestudējumi komunicē tikai ar tādiem skatītājiem, kuriem paradums domāt pašiem, nevis uztvert teātri kā vietu, kas domās viņu vietā.

Tāpēc vajag nopietni izvērtēt, vai šī būs jums piemērota vieta, kur nākt.

Pat daži teātra kritiķi ir izmisuši un raksta publiskas sūdzības, ka nesaprot - ar ko tas JRT šosezon nodarbojas. Pirms sezonas bažījāmies, ka sociālā un enerģētiskā krīze šoziem paralizēs teātrus un kultūras dzīvi vispār. Mums viss izrādījās pilnīgi otrādi -

nekad nav bijusi tik liela interese. Protams, Jaunā Rīgas teātra skatītāji nav parastie skatītāji. Tas arī skaidrs."

Nobeigumā viņš piebilst: "Biļetes gan vēl esot palikušas."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Jaunais Rīgas teātris rudenī sāka savu pēdējo sezonu pagaidu telpās Miera ielā 58a. Trupai pievienojies Jānis Skutelis un 11 jaunie aktieri, kā arī atgriezusies aktrise un režisore Kristīne Krūze. Pavasarī Jaunais Rīgas teātris plāno skatītājus sagaidīt savās mājās Lāčplēša ielā ar trim skatītāju zālēm.

Hermanis komentēja: ""Mūsu šīs sezonas devīze "Pēdējā sezona Miera ielā" skan drusku draudīgi. Un tā tas arī ir domāts. Klusums pirms vētras."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu