Notiks atvadīšanās no atjaunotās Latvijas prokuratūras pirmā ģenerālprokurora vietnieka Ancāna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Romas Katoļu baznīcā piektdien plkst. 12 notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušā atjaunotās Latvijas prokuratūras pirmā ģenerālprokurora vietnieka Jāzepa Ancāna, informēja prokuratūra.

Guldīšana zemes klēpī notiks plkst. 13 Pokrova kapos Rīgā.

Ancāns bija atjaunotās Latvijas Republikas prokuratūras pirmā ģenerālprokurora vietnieks no 1990. gada 2. oktobra līdz 1994. gada 14. augustam.

Ancāns aktīvi piedalījās neatkarīgās Latvijas prokuratūras izveidošanā. Ar savu personisko piemēru un autoritāti viņš 1990. gadā veicināja lojāli noskaņotos prokurorus pieņemt izšķirīgo lēmumu par pāriešanu darbā jaunizveidotajā Latvijas Republikas prokuratūrā, tādējādi veicinot tās nostiprināšanos.

Labi izprotot 1994. gadā uzsāktās pirmstiesas izmeklēšanas reformas būtību un jēgu, Ancāns ieguldīja daudz spēka un radošas enerģijas konsekventā tās realizācijā. Kad reformas gaitā liels skaits Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku pārnāca darbā uz prokuratūru, Ancāns, izmantojot savas teicamās teorētiskās zināšanas un lielo darba pieredzi, sekmēja šo darbinieku pārkvalificēšanos, norāda prokuratūra.

Ar savu prokurora stāju, zināšanām un māku sniegt savu praktiskā darba pieredzi mazāk profesionāliem darbiniekiem Ancāns bija iemantojis cieņu un autoritāti Latvijas prokuroru un Iekšlietu ministrijas darbinieku vidū.

Amata pienākumus prokuratūrā Ancāns beidza pildīt 2000. gada 31. oktobrī.

Prokuratūras kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību Ancāna tuviniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu