VIDEO ⟩ Liepājas lidostā imitēta divu lidmašīnu sadursme

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Liepājas lidostā aizvadītas pilna apjoma krīžu situāciju pārvarēšanas praktiskās mācības, ziņo "ReTV Ziņas".

Liepājas lidostā ceturtdien līdzās pasažieru terminālim atradās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna "Airbus 200-300", kas pēdējā laikā nav bieži sastopama parādība, jo regulārie reisi uz Liepāju pašlaik nenotiek. Tāpat lidostas teritorijā un ap to pulcējās vīri formastērpos.

Šīs bija pirmās tik liela mēroga mācības Liepājas lidostas vēsturē. Turklāt neviens ierindas policists, mediķis, ugunsdzēsējs un zemessargs iepriekš par mācībām nebija informēts un uz izsaukumu devās kā uz reālas katastrofas seku likvidāciju.

"airBaltic" tieši Liepāju par šādu apjomīgu mācību norises vietu bija izvēlējušies, jo šajā lidostā bāzējas lidsabiedrības pilotu akadēmija.

"Pilotu akadēmijai, kas veic lidojumus ar mazajām lidmašīnām, arī ir savi plāni, kā rīkoties ārkārtas situācijās. Un tad kombinācijā varējām ar vienu šāvienu vairākus zaķus trāpīt – "airBaltic" plānus, Liepājas lidostas plānus, pilotu akadēmijas sagatavotību, un arī, protams, pārējos dienestus," skaidroja "airBaltic" operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis.

Iesaistīto operatīvo dienestu darbību eksperti vērtēja pozitīvi.

Plašāk LTV sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu