Florida aizliedz nepilngadīgo dzimuma maiņas terapiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ADragan/Shutterstock

Floridas mediķu valdes atbalstījušas aizliegumu ārstiem nodrošināt dzimuma maiņas hormonālo terapiju vai dzimuma maiņas operācijas pacientiem, kas nav sasnieguši 18 gadu vecumu, ziņo ASV mediji.

Noteikumi stāsies spēkā pēc trīs nedēļām, kuru laikā iespējamas publiskas debates šajā jautājumā.

Lēmums, kuru pieņēmusi Floridas mediķu valde un osteopātu valde neattiecas uz pacientiem, kuru terapija jau uzsākta.

14 mediķu valdes locekļus iecēlis gubernators Rons Desantiss, kurš pārstāv republikāņus. Martā viņš parakstīja likumu, ar kuru aizliegts pārrunāt seksuālo orientāciju vai dzimuma identitāti stundu laikā pamatskolās.

Desantiss, kas otrdien notiekošajās vēlēšanās startē uz atkārtotu pilnvaru termiņu, televīzijas debašu laikā ar savu sāncensi no Demokrātu partijas, pagājušajā nedēļā norādīja, ka pusaudžu dzimuma disforija vairumā gadījumu izzudīs, tiem pieaugot, un pielīdzināja dzimuma maiņas hormonālo terapiju pusaudžu ķīmiskajai kastrācijai.

Augustā Floridas administrācija aizliedza dzimuma maiņas terapiju finansēt no mazturīgo veselības aprūpes programmas "Medical" līdzekļiem.

Arī Arkanzasa un Alabama ir aizliegušas sniegt nepilngadīgajiem dzimuma maiņas hormonālo terapiju, taču šos štatu likumus šobrīd bloķējušas tiesas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu