"Tas ir ļoti rets gadījums." Vācijā vismaz trīs vides aktīvisti aizturēti uz 30 dienām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Pēc protesta akcijas vienā no galvenajiem Minhenes nozīmīgākajiem ielu krustojumiem, kuras laikā protestētāji sevi pielīmēja pie ielas seguma, vairākiem vides aktīvistiem nāksies 30 dienas pavadīt policijas izolatorā.

"Tas ir ļoti, ļoti rets gadījums, kad tiek piemērota šī [norma], tas patiesi ir ārkārtīgi liels izņēmums," piektdienas vakarā norādīja policijas pārstāvis, piesaucot Bavārijas federālās zemes likumu par policijas pienākumiem.

Likums paredz, ka pilsoņi var tikt aizturēti uz laiku līdz vienam mēnesim, lai neļautu tiem pastrādāt administratīvus pārkāpumus, kas var nodarīt nopietnu kaitējumu sabiedrībai, vai kriminālnoziegumus.

Nepieciešamības gadījumā preventīvās aizturēšanas termiņu var pagarināt vēl uz mēnesi.

Ceturtdien 17 vides aktīvisti, kas pārstāv organizāciju "Pēdējā paaudze", bloķēja ielu, kura ved gar Minhenes centrālo laukumu, pielīmējot vienu no savām rokām pie ielas seguma.

Tādējādi uz divām stundām tika bloķēta satiksme gar Kārļa laukumu abos virzienos.

Akcijas dalībniekiem tika izvirzītas apsūdzības par pulcēšanās likuma pārkāpumiem, taču pēc dažām stundām 15 no viņiem protesta akciju atkārtoja.

Ņemot vērā to, ka aktīvisti bija paziņojuši par jaunām protesta akcijām, kas sekos, policija pieprasīja apgabala tiesai piemērot viņiem aizturēšanu līdz 2.decembrim.

Tiesnesis izlēma divus no aktīvistiem aizturēt līdz piektdienas pusnaktij, bet trīs - līdz decembra sākumam.

Lēmums par pārējiem desmit protestētājiem vēl nav pieņemts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu