Spānijā apcietina vīrieti no Latvijas, kurš uzdevies par Bredu Pitu un palīdzējis nelegālos migrantus ievest Īrijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: MemoryMan/Shutterstock

Kāds vīrietis no Latvijas, kurš, iespējams, viltojis dokumentus un izmantojis Breda Pita identifikācijas dokumentus, lai atstātu iespaidu uz potenciālajiem klientiem, aizturēts Spānijā, vēsta ārvalstu mediji.

Spānijas policija apgalvo, ka viņiem ir aizdomas, ka vīrietis iekļuvis valstī, izmantojot lateksa masku, lai apmānītu biometriskās robežkontroles, pēc tam, kad pagājušajā vasarā Latvijā apakšbiksēs pa slepenām durvīm izbēga no tiesas kameras.

Tiek apgalvots, ka vārdā nenosauktais vīrietis tika arī meklēts nopratināšanai Polijā par to, ka viņš esot palīdzējis organizētās noziedzības grupai nelegālos migrantus ievest Īrijā.

Spānijas policija ziņo, ka viņš izmantojis vairāk nekā 25 viltotas identitātes, pateicoties viltotajiem dokumentiem, kurus viņš, iespējams, izveidojis.

Ziņojumi liecina, ka viņš maksāja uzturlīdzekļus vairākām sievietēm, ar kurām viņam ir bērni. Sievietes dzīvo Latvijā, Vācijā un Ķīnā.

Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2.nodaļas priekšnieks Māris Priednieks pavēstījis, ka vīrietis dokumentu viltošanas prasmes pilveidojis vietnē "YouTube".

Ārvalstu mediji vēsta, ka vīrietis ir aizturēts pēc Latvijas un Spānijas muitas amatpersonu kopīgās operācijas.

"Pret viņu bija izdots Eiropas apcietināšanas orderis. Viņam bija izdevies apmesties uz dzīvi Spānijā.

Viens no objektiem, kas tika atklāts vienā no trim veiktajām kratīšanām, bija lateksa sejas maska, ko šī persona varēja izmantot, lai apmānītu biometriskās robežkontroles un sasniegtu Spāniju," sacīja Spānijas policijas pārstāvis.

Izmeklēšanas laikā divos īpašumos un noliktavā Benalmadenā tika konfiscētas iekārtas, kas izmantotas dokumentu viltošanai, kā arī atrasti 10 150 eiro skaidrā naudā un 86 viltoti dokumenti.

Starp viltotajiem dokumentiem bija arī viltoti Breda Pita identifikācijas dokumenti.

Paredzams, ka vārdā nenosauktajam vīrietim draudēs izdošana Latvijai, lai gan viņam vēlāk tiks izvirzītas apsūdzības un, iespējams, arī kriminālvajāšana Polijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu