Gutkovskis, aizvadot karjeras labāko spēli, gūst četrus vārtus Polijas čempionāta spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis (nr. 9)
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis (nr. 9) Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sestdien guva četrus vārtus Polijas čempionāta mača pirmajā puslaikā, aizvadot savu iespaidīgāko spēli karjerā.

Gutkovska pārstāvētā Čenstohovas "Rakow" apmēram pusstundu pirms finālsvilpes ar 5:1 pārspēj Plockas "Wisla" futbolistus.

Latvijas uzbrucējs šajā ekstraklases sezonā pirmajās 14 spēlēs bija guvis tikai vienus vārtus un arvien retāk tika iekļauts komandas pamatsastāvā. Tomēr otro maču pēc kārtas viņš bija komandas starta vienpadsmitniekā un aizvadīja savu izcilāko puslaiku karjerā.

Jau spēles trešajā minūtē pēc piespēles soda laukumā Gutkovskis ar galvu raidīja bumbu vārtos. Četras minūtes vēlāk pēc stūra sitiena Latvijas uzbrucējs vārtu priekšā bija pie atsistās bumbas un ieraidīja to mērķī - 2:0.

Puslaika otrajā pusē mājinieki nopelnīja 11 metru soda sitienu un tā izpilde tika uzticēta Gutkovskim, kurš uz viņu liktās cerības attaisnoja - 37.minūtē 3:0. Vēl pēc trīs minūtēm Gutkovskis tika pie bumbas soda laukumā un apmēram no 12 metriem trieca to tīklā, gūdams jau savus ceturtos vārtus mačā.

Pirmā puslaika beigās Davo vienus vārtus atguva, bet 61.minūtē Bartošs Novaks atjaunoja četru vārtu pārsvaru. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 25 minūtes, "Rakow" veica uzreiz divas maiņas un Gutkovskis pameta laukumu.

"Rakow" ir pārliecinoša ekstraklases līdere.

Iepriekšējā sezonā par čempioni kļuva Poznaņas "Lech".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu