VIDEO Spānijas futbola zvaigzne Pikē karjeru noslēdz ar uzvaru "Camp Nou" stadionā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džerards Pikē.
Džerards Pikē. Foto: EPA/Scanpix

Slavenais centra aizsargs Džerards Pikē sestdien savā karjeras pēdējā spēlē kopā ar "Barcelona" klubu svinēja uzvaru Spānijas futbola čempionāta mačā.

"Barcelona" sestdien "Camp Nou" stadionā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja "Almeria" komandu.

Šavi vadītajā komandā Pikē zaudējis stabila pamatsastāva spēlētāja statusu un futbolists nolēma likt punktu sava karjerai, par savu lēmumu paziņojot šajā nedēļā. Sestdien 35 gadus vecais Pikē bija komandas sākumsastāvā un laukumā pavadīja 84 minūtes, līdz aplausu pavadībā tika nomainīts.

Jau spēles ievadā uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru septītajā minūtē izpildīja Roberts Levandovskis, polim neveikli raidot bumbu garām stabam.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām trīs minūtēm Usmans Dembelē soda laukumā meistarīgi apmānīja vairākus pretiniekus un raidīja bumbu tīklā. Vēlāk, 62.minūtē, Frenkijs de Jongs vārtu priekšā bija pie atsistās bumbas un nostiprināja laukuma saimniekiem vadību.

"Barcelona" ar 34 punktiem 13 spēlēs pakāpusies uz pirmo vietu, taču pirmdien savu 13.spēli aizvadīs Madrides "Real", kas atpaliek par diviem punktiem.

Kopš 2008.gadā Pikē savas dzimtās pilsētas Barselonas klubā izcīnīja astoņus Spānijas čempiontitulus un trīsreiz uzvarēja UEFA Čempionu līgā. Tāpat aizsargs septiņas reizes cēla virs galvas Karaļa kausa trofeju.

Pirms tam četrus gadus Pikē bija Mančestras "United" paspārnē un pēdējā sezonā Anglijā kļuva par premjerlīgas čempionu, uzvarot arī Čempionu līgā. Šajā laikā viņš vienu sezonu pavadīja īrē Saragosas "Real" vienībā.

Pikē bija nozīmīga loma arī Spānijas izlases panākumos - viņš ir 2010.gada Pasaules kausa ieguvējs un 2012.gada Eiropas čempions.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu