Žurnālisti Šoigu znotam, Medvedeva dēlam un citiem Krievijas elites radiniekiem pajautājuši par mobilizāciju (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Krievijas izdevuma "Važnije istoriji" žurnālisti uzrunājuši Krievijas valdošās elites pārstāvju tuviniekus, kuriem piedāvāja doties uz Ukrainu kā mobilizētajiem, vēstī ukraiņu medijs "Gordon".

Žurnālisti atgādināja par frāzi, ko esot izteicis kāds Krievijas ģenerālis Čečenijas kara laikā: "Ļaujiet man savervēt pulku elites bērnu, un karš beigsies vienā dienā."

Žurnālisti mēģināja sazināties ar Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu 32 gadus veco znotu Alekseju Stoļarovu brīdī, kad viņš atvaļinājumā bija ceļā uz Nepālu.

"Stoļarovs izlasīja jautājumu par mobilizāciju, bet neko neatbildēja," norādīja izdevums.

Tikmēr  Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieka Dmitrija Medvedeva 27 gadus vecais dēls Iļja Medvedevs atbildēja, ka "nav saņēmis pavēsti no kara komisariāta".

Krievijas Prezidenta administrācijas vadītāja pirmā vietnieka Sergeja Kirijenko (kurš tiek uzskatīts par iespējamo Putina pēcteci) 33 gadus vecais znots Andrejs Ugņičs pēc žurnālista jautājuma par viņa attieksmi pret mobilizāciju "nolicis klausuli".

Izdevums vēsta, ka klausuli nolikuši arī Kirijenko dēli - 30 gadus vecais Aleksejs Gromovs un 27 gadus vecais Daņila.

Savukārt Krievijas iekšlietu ministra Vladimira Kolokoļceva 39 gadus vecais dēls Aleksandrs Kolokoļcevs sacīja, ka ir gatavs doties karā. "Kā patriots un savas valsts pilsonis es vienmēr došos to aizstāvēt. Ja mani iesauks un mobilizēs, es uzņemšos atbildību un došos uz fronti.

Es neizslēdzu iespēju, ka tas var notikt," skaidroja ministra dēls.

Jau ziņots, ka, spriežot pēc Ukrainas puses paziņojumiem un dažām ziņām no Krievijas, Aizsardzības ministrija paslepeni turpina mobilizāciju, maskējot to ar brīvprātīgo vienību veidošanu, secinājis ASV Kara pētījumu institūts (ISW).

ISW uzskata, ka Krievijas militārpersonas, visticamāk, turpinās slēptu mobilizāciju īstermiņā, un ilgtermiņā maskēs to ar brīvprātīgo vienību veidošanu.

Tajā pašā laikā Krievijas armija daudzus no mobilizētajiem, kas vēl nav nosūtīti karot, nespēj nodrošināt ar ieročiem un apgādi, apmācīt, bet reizēm pat pabarot, secina ISW analītiķi, apkopjot informāciju, kas iegūta no Krievijas un Ukrainas.

ISW analītiķi uzskata, ka rezervisti, kas jau nosūtīti uz fronti, brīžiem tiek nepārprotami izmantoti neracionāli. Balstoties galvenokārt uz Ukrainas paziņojumiem, ISW secinājis, ka Krievijas armijas vadība pasteidzās ar uzbrukumiem Vuhledaras un Bahmutas virzienos, nosūtot tur nepietiekamus spēkus, tai skaitā mobilizētos, kā rezultātā tie cieta smagus zaudējumus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu