Kafejnīca "Leningrad" uzsāk slēgšanas mēneša festivālu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kafejnīcas "Leningrad" fasāde 2008. gads.
Kafejnīcas "Leningrad" fasāde 2008. gads. Foto: Ieva Čīka/LETA

Alternatīvās kultūras kafejnīcā "Leningrad" aizsācies slēgšanas mēneša festivāls, pēc kura iestāde mainīs atrašanās vietu un nosaukumu, informēja kafejnīcas pārstāvji.

Ēkā pie Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojuma alternatīvā kultūrvieta darbojās astoņus gadus, bet jau šā gada decembrī ar citu nosaukumu turpinās atbalstīt alternatīvo kultūru jaunā lokācijā, kuras atrašanās vieta tiks izziņota drīzumā.

Pirms tam kafejnīca "Leningrad" sešus gadus darbojās arī Kalēju ielā, Vecrīgā, kas nozīmē, ka nākamā gada martā tiks atzīmēta kultūrvietas 15 gadu jubileja. Tikmēr vēl šomēnes "Leningrad" būs iespēja izbaudīt kā mūziķu, tā dīdžeju uzstāšanos.

9.novembrī kultūrvietas viesi tiks izklaidēti ar labu džeza mūziku, ko no vinila platēm spēlēs DJ Edgars no Rīgas. 10. novembrī no plkst. 20 par autentisku minimālistiskā blūza performanci parūpēsies ģitārists "Johnny B’ Beast", bet Lāčplēša dienā plkst. 21 uz patriotisku koncertu aicinās folkroka grupa "Symbolic", vakaru ar latviešu mūziku turpinot DJ Uldim Rudakam.

12.novembrī plkst. 21 kafejnīcā "Leningrad" atgriezīsies blūza noskaņas, jo uz skatuves kāps blūzmenis Jānis Vanadziņš ar savu mūziķu sastāvu "Vanadziņa Trio+". 15. novembrī plkst. 20 "Leningrad" mūzikas programma tiks novirzīta Šveices un Somijas virzienā, jo šo valstu instrumentālo postroku pārstāvēs attiecīgi grupas "hubris." un "Baulta", savukārt 16. novembrī plkst. 20 uzstāsies ģitārists Ivars Štubis.

Valsts dzimšanas dienā plkst. 21 ar īpašu programmu kafejnīcā "Leningrad" uzstāsies rokgrupa "Rūsa", vakaru attiecīgās noskaņās paturpinot DJ Kristapam Zvirgzdam, bet 19. novembrī alternatīvajā kultūrvietā uzspēlēs DJ Renāte K.

24. novembrī plkst. 20 uzstāsies duets "Tapetes", savukārt 25. novembrī plkst.21 uzstāsies latviešu pankroka grupa "Inokentijs Mārpls", bet 26.novembrī plkst. 21 - čigāniski panciskais ansamblis "Alum Alu", vakaru noslēdzot DJ Martin Alex.

"Esam nogājuši jau gana garu alternatīvās kultūras atbalstīšanas ceļu, bet negrasāmies to pārtraukt," uzsver viens no kafejnīcas līdzīpašniekiem un pankroka grupas "Rīta stienis" dalībnieks Herbe, piebilstot, ka esošās kafejnīcas slēgšana nozīmē jaunas pārmaiņas.

"Savulaik iesākām ar mazu alternatīvo vietu Vecrīgā, tad uztaisījām perestroiku Krišjāņa Valdemāra ielā, bet tagad dosimies atmodas virzienā jaunā vietā, kur balles būs vēl lielākas un trakulīgākas," norādīja Herbe.

Viņš skaidroja, ka kafejnīca turpinās piedāvāt iespēju radoši izpausties dažādu kultūras sfēru un žanru pārstāvjiem, kā arī saglabās vēsturi skaidrojoša tūrisma objekta statusu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu