Drošības apsvērumu dēļ nedēļas nogalē ieceļošana Latvijā liegta 16 Krievijas pilsoņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Drošības apsvērumu dēļ nedēļas nogalē ieceļošana Latvijā liegta 16 Krievijas pilsoņiem, informēja Valsts robežsardze.

Piektdien Vientuļu, Terehovas, Silenes, Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl astoņiem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Sestdien, 5. novembrī, minētajos robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta četriem Armēnijas un diviem Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Austrijas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā.

Vēl sešiem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Savukārt svētdien robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas un diviem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Jau ziņots, ka Krievijā izsludinātās mobilizācijas dēļ no 28. septembra uz trīs mēnešiem ir ieviesta ārkārtējā situācija Alūksnes, Balvu un Ludzas novada teritorijā, kā arī ostās, lidostās, lidlaukos izveidotajās robežšķērsošanas vietās un uz dzelzceļiem.

19. septembrī spēkā stājās Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos. Tādus pašus ierobežojumus noteica Igaunija, Lietuva un Polija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu