Jau šonedēļ sarptautiskajā cīņu šovā "Milžu cīņas" MMA būrī atgriezīsies Kristaps Zutis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Zutis
Kristaps Zutis Foto: Jānis Škapars/TVNET

12. novembrī, Tukuma sporta hallē jau devīto reizi risināsies starptautiskais profesionālo cīņu šovs "Milžu cīņas". Arī šoreiz cīņu būrī pēc jaukto cīņas mākslu (MMA), kikboksa un boksa noteikumiem cīnīsies pašmāju sportisti un cīkstoņi no ārzemēm. Vakara galvenajā cīņā pēc MMA noteikumiem pret Gruzijas sportistu Soslanu Gasiejevu cīnīsies Kristaps Zutis.

"Milžu cīņu" vēsture aizsākās tālajā 2009. gadā, kad Tukumā pirmo reizi ienāca profesionālo cīņu sporta pasākumi, taču tie notika zem cita nosaukuma. 2012. gadā šis cīņu sporta notikums tika nodēvēts par "Milžu cīņām" un tika rīkots katru gadu līdz pasauli pāršalca Covid-19 pandēmija, kuras dēļ "Milžu cīņas" nenotika 2020. un 2021. gadā, bet tagad pēc divu gadu pauzes šis pasākums atgriežas uz cīņu sporta skatuves.

"Milžu cīņas" ir pats senākais un, iespējams, patriotiskākais cīņu pasākumu seriāls valstī, kurš apzināti katru gadu tiek rīkots valsts svētku nedēļā starp 11. un 18. novembri.

Šajā cīņu šovā iepriekš ringā kāpušas tādas pašmāju un ārvalstu sporta zvaigznes kā Žeroms Lebanērs (Francija), Rodrigo Nzojimbuka (Burundi), Zaurs Džavadovs (Latvija), Ksavjē Aloi (Kanāda), Faruhs Saidulajevs (Uzbekistāna), Aleksandrs Jakobsens (Norvēģija), Vugars Bahšijevs (Azerbaidžana), Edgars Skrīvers (Latvija), Endijs Manzolo (Igaunija), Semijs Ben Amors (Francija), Joakims Jankovičs (Dānija), Agnese Boža (Latvija), Laiems Tomass Stemps (Anglija), Mareks Lavrinovičs (Latvija) un daudzi citi.

Arī šogad cīņu būrī kāps sportisti no Latvijas un viesi ārzemēm. Kopumā paredzētas 15 cīņas – astoņas pēc MMA, sešas pēc boksa un viena pēc kikboksa noteikumiem.

"Milžu cīņu" norisināsies cīņa par vakanto Latvijas MMA čempiona titulu svarā līdz 77 kg, kuru savā starpā dalīs pieredzes bagātie Armands Tīlens un Artūrs Leisāns. Par centrālo maču, kas noslēgs cīņu vakaru, parūpēsies Latvijas boksa smagsvars Kristaps Zutis. Viņš pēc MMA noteikumiem spēkosies ar 2021. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieku MMA amatieriem Soslanu Gasijevu no Gruzijas.

Zutim, kurš gatavojās šim mačam Kiprā, šī būs tikai otrā cīņa pēc MMA noteikumiem karjerā. Savu MMA debiju Zutis piedzīvoja 2019. gadā, piedzīvojot zaudējumu ar tehnisko nokautu. Savukārt Gasijevam pieredze MMA sportā ir krietni lielāka. "Sherdog" piedāvātā informācija liecina, ka Gasijevs 14 cīņās izcīnījis sešas uzvaras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu