"Vai Miks komandu spēs vest uz priekšu?" Lēmums par Šūmahera nākotni formulā jau esot pieņemts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) komandas "Haas" vadītājs Gunters Štainers preses konferencē norādīja, ka lēmums par Šūmahera nākotni viņa vadītajā komandā jau esot pieņemts.

Nākamās F-1 sezonas kontekstā galvenā neskaidrība ir vieta "Haas" komandā blakus Kevinam Magnusenam. Teorētiski vēl oficiāli nav apstiprināta arī "Williams" otrā pilota vieta, bet komandas stūrmanis Joss Kapito jau ir izteicies, ka šī pozīcija tiks atvēlēta F-2 pilotam Loganam Seržantam, kuram jāsakrāj pietiekami daudz punktu superlicencei.

Lai to izdarītu, Seržantam F-2 kopvērtējumā viņam ir jāfinišē vismaz sestajā vietā, bet šobrīd, kad līdz sezonas beigām atlikušas vienas sacīkstes, viņš ieņem trešo pozīciju.

Šūmahers gan ilgāku laiku par savu vietu F-1 nevar justies drošs. Štainers paziņoja, ka lēmums par vācu pilotu jau esot pieņemts.

"Cerams, ka mēs šo visu varēsim izbeigt un paziņot lēmumu Brazīlijas GP," sacīja Štainers.

Šī F-1 sezona noslēgsies jau nākamnedēļ, kad formulas trasē dosies Bahreinas GP ietvaros. Štainers uzskata, ka komandām pirms noslēdzošajām sacīkstēm jau būtu jāzina, ar kuriem pilotiem tās kaujā dosies nākamsezon.

"Sezona gandrīz ir galā. Būtu labi, ja mēs paziņotu par [otro] braucēju, pirms sākam testus. Uzreiz pēc Abū Dabī sacensībām turpat ir arī tests. Tu gribi šajos testos startēt ar pilotu, kurš nākamgad pārstāvēs tavu komandu," sacīja Štainers.

Šobrīd valdošais uzskats ir tāds, ka uz "Haas" otru vietu pretendē divi piloti - Šūmahers un viņa tautietis Niko Hulkenbergs.

Piemēram, pieredzes bagātais "Red Bull" jauno pilotu akadēmijas vadītājs Helmuts Marko publiski ir izteicies, ka "Haas" no Šūmahera būtu jāšķiras, ņemot vērā viņa avāriju skaitu un izmaksas.

Štainers, protams, bija krietni diplomātiskāks, tomēr arī viņš, runājot par Šūmahera nākotni komandā, uzdeva jautājumus. 

"Šis sports kļūst arvien kompleksāks. Tev ir jāredz, kas komandai palīdzēs iet uz priekšu. Ko mēs gribam darīt? Vai Miks ar savu divu gadu pieredzi komandu spēs vest uz priekšu? Vai arī mums ir jānolīgst kāds pieredzējušāks pilots? Tas ir lielais jautājums," sacīja Štainers.

"Haas" vadītājs arī piebilda, ka Šūmahers atlikušajās divās sacīkstēs nevar uzlabot savu situāciju: "Tā tas vairs nenotiek. Es neesmu cilvēks, kurš teiks, ka ar vienām labām sacīkstēm vai testu sesiju tu tiksi pie vietas. Tas būtu pārāk vienkārši. Tā tas notika pirms 20-30 gadiem. Mūsdienās ir jāredz "lielo bildi"."

Tomēr Štainers arī atzina, ka pagājušā gada scenāriju, kad "Haas" komandā brauca divi debitanti, viņš nekādā gadījumā vairs negribētu atkārtot.

"Kad tev ir stabila komanda, tu vari nolīgt debitantu un koncentrēties uz viņu. Bet mūsu komanda vēl ir jauna, mēs vairāk iegūstam no tā, ka uzlabojam komandu, nevis tikai pilotu," norādīja Štainers.

Hulkenbergs pilna laika F-1 pilots nav bijis kopš 2019. gada sezonas, kad viņš pārstāvēja "Renault" vienību. Kopš tā laika viņš pildījis rezerves pilota lomu "Aston Martin" (iepriekš "Racing Point") komandā, aizvadot kopumā piecas sacīkstes. 

Savukārt Šūmahers šobrīd ar 12 punktiem joprojām ieņem 16. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu