Liepājas Universitāte pievienosies Latvijas Universitātei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liepājas Universitāte
Liepājas Universitāte Foto: Publicitātes foto

Liepājas Universitāte (LiepU) pirmdien nolēmusi pievienoties Latvijas Universitātei (LU), ziņo portāls "Liepajniekiem.lv".

Pēc rektora vēlēšanām sekoja jautājums, par ko nācās balsot Satversmes sapulcei, - ārējās konsolidācijas partnera izvēle. Izšķiršanās bija starp LU un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU). Sanākušie vienbalsīgi nolēma atbalstīt pirmo variantu un pievienoties LU, vēsta portāls.

Vaicāts, ko tas mainīs LiepU dzīvē, Satversmes sapulces priekšsēdētājs Uldis Zupa atzina, ka ir ļoti sarežģīti prognozēt, kādas izmaiņas būs, cik straujas un kādas būs sekas.

Lai arī ir bijušas diskusijas, pagājušajā nedēļā uzklausīti pārstāvji gan no LU, gan RTU, debatēs pirms balsojuma iezīmējās, ka tomēr ir daudz nezināmā. Tomēr nolemts tika pievienoties LU, jo, pēc LiepU domām, tādā veidā būs mazāk plašu reorganizāciju vai izmaiņu.

Par Satversmes sapulcē pieņemto gala lēmumu tiks informēta LiepU padome, kas pēc tam to pavēstīs arī dibinātājam - Izglītības un zinātnes ministrijai.

Jau ziņots, ka LiepU Satversmes sapulcei neizdevās ievēlēt jaunu rektoru, aģentūrai LETA skaidroja LiepU sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Uz amatu pretendēja augstākās izglītības sistēmā strādājošās Indra Dedze un Ineta Kristovska. No abām kandidātēm visvairāk "par" saņēma Kristovska - 20, bet Dedze - 14. Taču līdz nepieciešamajam balsu skaitam tomēr pietrūka, līdz ar to LiepU joprojām ir jauna rektora meklējumos.

Lai rektors tiktu ievēlēts, par viņu jānobalso 26 no 51 Satversmes sapulces dalībniekiem, skaidroja Laiveniece.

Satversmes sapulcē tika izsniegti 44 balsošanas biļeteni, vajadzīgo balsu skaitu nesavāca neviens no kandidātiem, līdz ar to rektora amatu turpina pildīt esošā rektore Dace Markus, bet LiepU padomei ir jāorganizē jauns rektora vēlēšanu process.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu