Uzņēmums darbiniekiem izmaksās 200 eiro atbalstu enerģijas tarifu kāpuma kompensācijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elektrības kontakts.
Elektrības kontakts. Foto: Shutterstock

Mārketinga un komunikāciju nozares kompānija "McCann" grupas uzņēmumu darbiniekiem izmaksās 200 eiro atbalstu enerģijas tarifu kāpuma kompensācijai, informēja "McCann Rīga" valdes locekle Ieva Danieljana.

Mārketinga un komunikāciju nozares kompānija "McCann" grupas uzņēmumu darbiniekiem izmaksās 200 eiro atbalstu enerģijas tarifu kāpuma kompensācijai, aģentūru LETA informēja "McCann Rīga" valdes locekle Ieva Danieljana.

Kopumā atbalstam iecerēts atvēlēt 100 000 eiro, kas no šā gada novembra līdz nākamā gada decembrim tiks izmaksāti 50 darbiniekiem. Pirmie "siltuma bonusu" saņems SIA "White Label", SIA "McCann Rīga" un SIA "Mooz!" darbinieki.

Danieljana lēš, ka aptuveni puse no šīs summas būs jānomaksā nodokļos, jo patlaban šāda veida kompensācijai tiek piemēroti visi darbaspēka nodokļi.

Viņa arī min, ka daudz lielāka atsaucība no citu uzņēmumu puses būtu, ja valsts piedāvātu atvieglojumus, līdzīgi kā ar veselības, dzīvības un negadījumu apdrošināšanas polisēm, kurus neapliek ar papildu nodokļiem.

Tāpat Danieljana atgādina, ka Covid-19 pandēmijas laikā terminēti tika pieņemts regulējums, kas bez papildu nodokļu piemērošanās, ļāva darbiniekiem kompensēt izdevumus par attālināta darba veikšanu mājās apstākļos.

"Arī šajos, energokrīzes apstākļos, valsts proaktīva rīcība, piemērojot nodokļu atvieglojumus šāda veida kompensācijām, varētu stimulēt lielāku uzņēmumu skaitu rīkoties sociāli atbildīgi," norāda Danieljana.

Latvijā "McCann" grupas uzņēmumu kopējais apgrozījums 2021.gadā bija 17,5 miljoni eiro, informē kompānijā. "McCann" grupā ietilpst mārketinga nozares uzņēmumi, tostarp "White Label", "Golin Riga", "McCann Rīga", "Mooz!", "Inspired", "BrandBox" un "Honeymoon High".

Kopš 2021.gada februāra "McCANN" grupas holdinga SIA "MWG" īpašnieki ir Kristaps Siliņš, Ainārs Ščipčinskis un Danieljana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu