Drošības dienests uzaicinājis Elksniņu ierasties uz paskaidrojumu sniegšanu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VDD

Ņemot vērā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa (S) publiskos izteikumus, Valsts drošības dienests (VDD) ir uzaicinājis viņu ierasties uz paskaidrojuma sniegšanu, apliecināja dienests.

Patlaban VDD plašākus komentārus saistībā ar konkrēto gadījumu nesniegs, līdz ar to nav zināms kādas būs tālākās dienesta darbības.

VDD atgādināja, ka, neraugoties uz ilgstošu atrašanos Krievijas okupācijas spēku kontrolē, Krima joprojām ir uzskatāma par neatņemamu Ukrainas sastāvdaļu. Reaģējot uz Krievijas īstenoto Krimas okupāciju 2014. gadā, Eiropas Savienība par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības graušanu pret Krieviju noteica sankcijas.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstītības ministrija (VARAM), vērsusies VDD ar aicinājumu izvērtēt Elkniņa izteikumus par Krimas piederības Ukrainai neatzīšanu.

Elksniņš "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" teicis, ka "Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs apgalvojis, ka viņam ir saistošs Latvijas ārpolitikas kurss.

Otrdienas rītā notikušajā iknedēļas preses konferencē Daugavpils mērs komentējis savus intervijā portālam "Delfi" paustos izteikumus, ka Krima ir Krievijas sastāvā. "Kā jau teicu, tad faktiski šī teritorija atrodas Krievijas varā - tur darbojas Krievijas likumi un institūcijas," sacījis Elksniņš.

Daugavpils mērs norādījis, ka, vērtējot Krimas juridisko statusu no starptautisko tiesību viedokļa, ir spēkā vesela virkne ANO Ģenerālās asamblejas rezolūciju, kuras pieņemot, Latvijas valsts pozīciju apliecinājusi Ārlietu ministrija, uzsverot atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās, aicinot izbeigt Krimas okupāciju un pasludinot par spēkā neesošu 2014. gadā notikušo referendumu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu