"Viņa jūtas kā uz citas planētas." Vācijā sākta izmeklēšana par astoņus gadus vecas meitenes slēpšanu no ārpasaules teju visu viņas dzīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TORWAISTUDIO/Shutterstock

Vācijā tiek veikta izmeklēšana par astoņus gadus vecas meitenes slēpšanu un turēšanu mājās, slēptu no ārpasaules teju visu viņas dzīvi - septiņus gadus. Aizdomās par nelikumīgu ieslodzījumu un vardarbību tiek turēta meitenes māte un vecvecāki, atsaucoties uz Vācijas prokuroriem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Septembra beigās meitene tikusi atbrīvota, un tagad viņa atrodas audžuģimenē.

Labklājības dienesta amatpersonas apgalvo, ka meitene saskaras ar grūtībām ikdienišķās lietās, piemēram, kāpjot pa kāpnēm. Vācijas ziņojumos teikts, ka viņa nekad nav redzējusi mežu vai pļavu.

Meitenes māte iestādēm nepatiesi apgalvoja, ka viņa ar meitu ir pārcēlusies uz Itāliju.

Māja, kurā bērna māte un viņas vecāki septiņus gadus slēpuši meiteni no ārpasaules, atrodas Atendornā, Vācijas rietumu daļā, apgalvo prokurori. Viņi uzskata, ka šajā laikā meitene nav kontaktējusies ar citiem cilvēkiem, nav gājusi uz skolu, nav pavadījusi laiku ārā.

Tāpat prokurori apgalvo, ka nav pierādījumu, ka meitene būtu cietusi no fiziskas vardarbības vai slikti barota.

Vietējās bērnu labklājības nodaļas vadītājs Mihaels Fērbers stāsta, ka viņa prot lasīt un rēķināt, bet viņai ir grūtības ar ikdienišķiem uzdevumiem: "Mums būs jāskatās, kā tas izdosies."

Tagad viņa atrodas bērnu psihologu aprūpē. Valsts Bērnu aizsardzības asociācijas eksperts Vācijas plašsaziņas līdzekļiem sacīja:

"Bērnam tagad pasaule ir apgriezta kājām gaisā. Viņa jūtas kā uz citas planētas."

Prokurori tagad cenšas noskaidrot, kas un kā notika. Viņi apgalvo, ka māte un vecvecāki ir klusējuši par šo gadījumu un ka viņiem vēl nav izdevies noskaidrot motīvu. Taču tiek plaši pieļauts, ka māte, iespējams, centusies noturēt bērnu prom no tēva, ar kuru viņa bija šķīrusies neilgi pirms meitenītes piedzimšanas.

Kā ziņots, māte bija aizliegusi tēvam kontaktēties ar bērnu, un, kad viņš vērsās ģimenes tiesā, tā 2016. gadā piešķīra kopīgu aizgādību. Līdz tam laikam Vācijas iestādes - un tēvs - uzskatīja, ka māte kopā ar meitu ir pametusi valsti.

Viņa 2015. gadā oficiāli paziņoja, ka ir pārcēlusies uz Itāliju. Tagad prokurori uzskata, ka patiesībā viņa nekad nebija izbraukusi un viņi dzīvoja pie meitenes vecvecākiem no mātes puses, kuri, šķiet, piedalījās viņas stāsta par dzīvošanu Itālijā uzturēšanā.

Maz ticams, ka bērns tik ilgi varēja būt paslēpts un nepamanīts mazā pilsētiņā ar 24 000 iedzīvotāju.

Ir noskaidrojies, ka iestādes pēdējo gadu laikā ir saņēmušas divus ziņojumus par meiteni, taču, veicot izmeklēšanu, tās apgalvo, ka nebija ticamu pierādījumu tam, ka īpašumā tiek turēts bērns.

Tikai šī gada jūnijā kāds pāris ziņoja, ka redzējis mazo meitenīti, kas izraisīja izmeklēšanu, kuras rezultātā tika noskaidrots, ka meitene un viņas māte nekad nav dzīvojušas Itālijā, un tas noveda pie tā, ka viņas tika atrastas vecvecāku mājā.

Ir sākta izmeklēšana, un māte, kā arī vecvecāki tiek turēti aizdomās par nelikumīgu ieslodzījumu un vardarbību. Prokurori apgalvo, ka mātei var draudēt līdz pat 10 gadiem cietumā, taču līdz šim apsūdzības nav izvirzītas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu