Droni apmaiņā pret naudu un Rietumu ieročiem. Starp Krieviju un Irānu noticis slepens darījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Irāņu drons.
Irāņu drons. Foto: AP/Scanpix

Krievija Irānai ir slepus nodevusi 140 miljonus eiro un Rietumvalstu ieročus, pretī saņemot dronus, vēsta britu telekanāls "Sky News", atsaucoties uz avotu Rietumu specdienestos.

Saskaņā ar šīm ziņām Krievijas puse 20. augustā Teherānas lidostā nodevusi Irānai 140 miljonus eiro skaidrā naudā, ko bija atvedusi transporta lidmašīna "Il-76". Irānai tika nodoti arī ASV un Lielbritānijas ieroči, kurus Krievija bija sagrābusi Ukrainā, tostarp prettanku raķešu kompleksi NLAW un "Javelin" un pārnēsājamie zenītraķešu kompleksi "Stinger".

Krievijas puse šādi samaksājusi par 160 Irānas dronu pirmās partijas piegādi. Šajā partijā bija 100 kamikadzes droni "Shahed-136" un seši lielie bezpilota lidaparāti "Mohajer-6".

Saskaņā ar "Sky News" avota ziņām pēdējo dienu laikā starp Teherānu un Maskavu tika saskaņots vēl viens dronu iegādes darījums par 200 miljoniem eiro.

Ukrainas izlūkdienests otrdien paziņoja, ka Irāna piegādājusi dronus Krievijai jau pēc karadarbības Ukrainā sākuma. Par to liecina dronu detaļas, kas izgatavotas jau pēc šī gada 24. februāra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu