VIDEO "Sūdi nāca ārā līdz poda malām." Purvciemā nedienas ar kanalizācijas saturu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Pshevlotskyy Oleksandr/Shutterstock

Kādā daudzdzīvokļu namā Purvciemā, Rīgā, iedzīvotājiem ir pamatīgas nedienas ar kanalizācijas saturu. Tas parādās tur, kur tam nebūtu jābūt, plūstot ārā no poda un vannas notekas, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

"Sūdi nāca ārā līdz poda malām un vannā līdz pusei," stāsta Oksana. "Piezvanīju uz avārijas dienestu. Pēc divu stundu gaidīšanas atbrauca, padarbojās. Teica, lai zvanām "Rīgas namu pārvaldniekam" (RNP). Piezvanījām, tur teica, ka piefiksēts. Teica, lai gaidām."

Avārijas dienests veicis lokālus remontdarbus, kas palīdzēja un kanalizācijas saturs no poda un vannas aizplūda. Tomēr tas nebija ilgtermiņa risinājums.

Oksana gaidīja RNP pārstāvju ierašanos un pamatīgākus remontdarbus, baidoties no jau kārtējām kanalizācijas satura šaltīm dzīvoklī.

Nākamajā dienā kanalizācijas saturs atkal parādījies podā un vannā. 

Izrādījies, ka mājas pagrabā kanalizācijas saturs applūdinājis pagrabtelpu, jo plīsis cauruļvads.

"Arī tur viss bija ar sūdiem. Kanalizācijas caurule bija kritiskā stāvoklī. Avārijas dienests vaicāja - ar ko nodarbojas jūsu apsaimniekotājs?" saka sieviete.

RNP nenoliedz, ka stāvvadi namā ir jāmaina, jo tie ir nolietoti, ir beidzies to ekspluatācijas termiņš.

Pēc iedzīvotāju sūdzībām par kanalizācijas satura smelšanos dzīvoklī RNP likvidējis aizdambējumu, cerot, ka šāda problēma nākotnē neatkārtosies. Tāpat saremontēts cauruļvada plīsušais posms, lai apturētu noplūdi pagrabā, informē RNP pārstāve Una Grenevica.

Viņa gan uzsver, ka kanalizācijas stāvvadu aizdambēšanās ir iedzīvotāju nevīžības rezultāts.

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu