Baidens iesaka papētīt Maska sakarus ar ārvalstīm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: Evija Trifanova/LETA

ASV prezidents Džo Baidens trešdien, 9. novembrī, paziņoja, ka "ir vērts papētīt" uzņēmēja Īlona Maska sakarus ar ārvalstīm, jo ir jautājumi par Saūda Arābijas iegūtu daļu sociālajā tīklā "Twitter" pēc tā nonākšanas Maska īpašumā.

"Es domāju, ka ir vērts papētīt Īlona Maska sadarbību un/vai tehniskās attiecības ar citām valstīm," sacīja Baidens, pēc ilgas pauzes atbildot uz reportiera jautājumu.

"Vai viņš dara vai nedara kaut ko nepiemērotu, es nenorādu uz to (..) Tas ir viss, ko es teikšu," sacīja Baidens.

Oktobrī medijos parādījās ziņas, ka Baidena administrācija apsver Maska veiktās "Twitter" iegādes par 44 miljardiem ASV dolāru izvērtēšanu no nacionālās drošības viedokļa. Viens no iemesliem bija investoru grupa, kas atbalstīja šo iegādi.

Starp šiem investoriem ir Saūda Arābijas princis Alvalīds bin Talals un Kataras fonds.

Divi ASV senatori ir aicinājuši izvērtēt "Twitter" iegādes darījumu, lai novērstu to, ka šī sociālā tīkla platforma piekļūtu lietotāju informācijai, kas var apdraudēt cilvēktiesību aktīvistus un Saūda Arābijas valdības kritiķus.

"Mums vajadzētu bažīties par to, ka saūdarābi, kam ir skaidra interese apspiest politisko runas brīvību un ietekmēt ASV politiku, tagad ir otrs lielākais īpašnieks ievērojamā sociālo mediju platformā," sacīja demokrātu senators Kriss Mērfijs.

Masks arī ir ieņēmis labvēlīgu attieksmi pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par spīti Krievijas iebrukumam Ukrainā, atbalstot Putina viedokļus par šo bruņoto konfliktu.

Masks arī ierosinājis Taivānai kļūt par Ķīnas daļu, šādi izpelnoties Ķīnas amatpersonu atzinību un Taivānas amatpersonu sašutumu.

Kritiķi ir norādījuši uz Maska rūpnieciskajiem sakariem ar Ķīnu, kurai ir saspīlētas attiecības ar ASV. Maska elektromobiļu kompānija "Tesla" ir kāpinājusi ražošanu līdz rekordaugstam līmenim savā Ķīnas rūpnīcā Šanhajā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu