Krievijas MMA zvaigzne Jemeļjaņenko krievu cīkstoņus nosauc par politiskajiem gūstekņiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fjodors Jemeļjaņenko
Fjodors Jemeļjaņenko Foto: AP/Scanpix

Krievijas jaukto cīņas mākslu (MMA) spīdeklis Fjodors Jemeļjaņenko atkal izteicies, ka krievu sportisti salīdzināmi ar politiskajiem gūstekņiem, vēsta "Bloody Elbow".

Lai gan oficiāli punktu savai MMA karjerai 46 gadus vecais Fjodors Jemeļjaņenko vēl nav licis, viņš 10 gadus pilda Krievijas MMA federācijas prezidenta pienākumus.

Kā zināms, krievu sportisti pēc Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā tika izslēgti no starptautiskām sacensībām. Izņēmums nav arī cīkstoņi, kuri startē Starptautiskās MMA federācijas (IMMAF) organizētajos čempionātos.

Tagad Jemeļjaņenko ir aicinājis IMMAF pārskatīt Krievijas MMA saimei noteikto diskvalifikāciju.

"Līdz šim sports netika jaukts ar politiku. Šobrīd situācija ir attīstījusies līdz tam, ka talantīgi krievu atlēti ir gūstekņi politisku problēmu dēļ. Cerības un plāni ir samazināti līdz nullei. Ticība olimpiskajiem principiem ir zudusi. Cīkstoņiem ir jāsacenšas ar spēcīgiem pretiniekiem, jo tikai tā sports var augt. Krievijas MMA komanda ir viena no stiprākajām pasaulē," sacījis Jemeļjaņenko.

Ilggadējais cīkstonis arī norādīja, ka Krievijas MMA komanda tiks nokomplektēta arī nākamgad, cerot piedalīties 2023. gada pasaules čempionātā.

Šī nav pirmā reize, kad Jemeļjaņenko izteicies IMMAF par viņa vadītajai organizācijai piespriesto diskvalifikāciju. Jūnijā viņš vēl norādīja, ka mēģinās sākt sarunas ar Krievijai draudzīgām valstīm par kaut kāda veida sacensību rīkošanu. Jemeļjaņenko apelēšana pie IMMAF ļauj secināt, ka šīs sarunas, visticamāk, nav bijušas pārāk sekmīgas.

Pēdējā laikā nav izskanējušas runas par Jemeļjaņenko"gulbja dziesmu" MMA oktagonā. Savā līdz šim pēdējā cīņā "Bellator 269" cīņu šova ietvaros viņš ar pirmā raunda nokautu uzveica Timotiju Džonsonu.

Savas karjeras laikā Fjodors Jemeļjaņenko ir izcīnījis 40 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu