VIDEO "Paldies Latvijai!" Jaunsarga solījumu devis 16 gadus vecs puisis no Ukrainas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

11. novembrī vairāk nekā 500 Latvijas jauniešu, stājoties Jaunsardzes rindās, deva svinīgo solījumu. Viņu vidū ir arī 16 gadus vecais Dmitro Ļaskoveckis, puisis no Ukrainas, kurš pagaidām radis patvērumu Latvijā, Ikšķilē, vēsta LTV Ziņu dienests.

Dmitro norādīja: "Latvija ir ļoti viesmīlīga zeme. Zinu, ka šeit mani neatstās uz ielas, bet pieņems kā savējo. Varu tikai pateikties Latvijai par to, ko tā manā labā ir darījusi. Jaunsardze mani gatavo par karavīru. Kad atgriezīšos Ukrainā, tad būšu gatavs."

Dmitro tēvs ir Ukrainas Nacionālās gvardes karavīrs. "Tēvu neesmu redzējis ļoti ilgi, kad mums izdodas sazināties, tad izmantoju katru sekundi, jo zinu, ka tā var būt pēdējā reize," pauda Dmitro.

Tādēļ Latvijā pavadīto laiku viņš izmanto lietderīgi, gūstot militāras zināšanas un prasmes Jaunsardzes rindās. 11. novembra vakarā viņš arī dos jaunsarga svinīgo solījuma.

Par Dmitro aizbildni Latvijā kļuvis Ikšķiles Jaunsardzes vienības instruktors Andris Juškāns, kurš ar puisi iepazinās tikai šovasar, vadot nometni Ukrainas karavīru bērniem.

Video: LTV Ziņu dienesta sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu