FOTO ⟩ "Mēs jau sen to bijām pelnījuši." Internetā sveic Latvijas basketbolistus ar vēsturisko panākumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlase
Latvijas vīriešu basketbola izlase Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

11. novembrī Latvijas vīriešu basketbola izlase Krētā 2023. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas otrā posma spēlē pārspēja Grieķiju, kā rezultātā Latvijas basketbolisti ir izcīnīja vietu PK finālturnīrā. Sociālo tīklu lietotāji steidza sveikt Latvijas vīriešu basketbola izlasi ar vēsturisko panākumu.

Lai jau pēc šīs spēļu kārtas latvieši iekļūtu Pasaules kausā, bija nepieciešams pārspēt Grieķiju un cerēt, ka Beļģija piedzīvos neveiksmi pret Turciju vai Serbija piekāpsies Lielbritānijai.

Foto: Pasaules kausa kvalifikācijas spēle: Latvija - Grieķija

Vispirms Latvija, pateicoties izlases līderu Jāņa Strēlnieka, Jāņa Timmas un Daira Bertāna rezultatīvajai spēlei, ar rezultātu 80:60 (16:13, 20:15, 27:17, 17:15) pārliecinoši uzvarēja Grieķiju.

Savukārt pēc tam Turcijas savā laukumā ar rezultātu 86:52 (23:13, 20:14, 17:13, 26:12) uzvarēja Beļģiju, kas ļāva Latvijai pirmo reizi sasniegt Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I grupā Latvija ar sešām uzvarām septiņos mačos ieņem pirmo vietu, bet Grieķija ar četriem panākumiem septiņās spēlēs atrodas par vienu vietu zemāk. Tālāk seko Turcija un Beļģija, kurām bilance ir 3-4, piektā ir Serbija (3-3), kamēr sesto vietu ieņem Lielbritānija (1-5).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu