"Dobeles komunālie pakalpojumi" plāno iegadāties jaudīgāku ielu uzkopšanas tehniku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dobele. Ilustratīvs attēls.
Dobele. Ilustratīvs attēls. Foto: ULD altmedia/Shutterstock

Raugoties novada attīstības virzienā, pašvaldība jau labu laiku apsver iespēju iegādāties jaudīgāku tehniku ietvju, veloceliņu un ielu uzkopšanai, informēja pašvaldība.

Šonedēļ Dobeles novada pašvaldības vadība un pašvaldības kapitālsabiedrības "Dobeles komunālie pakalpojumi" pārstāvji iepazina firmas "Kärcher" prezentēto mazo ielu uzkopšanas tehniku. Izvērtējot prezentētās tehnikas priekšrocības un uzkopšanas kvalitāti, tika pieņemts lēmums - iegādāties ko līdzīgu šai tehnikai, pašvaldības ielu un ietvju uzkopšanai.

Mazā ielu uzkopšanas tehnika, kas tika izrādīta Dobeles pilsētas ielās, pārliecinoši demonstrēja kā no lapām un dubļiem tiek notīrītas ietves, ceļu apmales un nomales. Tāpat arī Tērvetes ielā, Dobelē, kur esošās iebrauktuves ar stāvajiem pacēlumiem to malās ir liels izaicinājums šīs ietves sakopšanas darbu veicējiem, šai tehnikai nebija nekāds apgrūtinājums - tā veikli uzbrauca un nobrauca no pacēlumiem kā arī neaizķerot ielas segumu uzbrauca uz dažāda aukstuma apmalēm, aiz sevis atstājot tīru ietvi un akmens joslu tās malā. Viss aiz tehnikas palika sakopts - bez lapām, dubļiem un citiem netīrumiem.

Ar tehnikas palīdzību iespējams veikt ielu un ietvju slaucīšanu, sniega tīrīšanu, lapu, zaru un arī dubļu savākšanu, ietvju kaisīšanu, kā arī, tehniku aprīkojot ar speciāliem papildelementiem, iespējams veikt arī pļaušanas darbus. "Dobeles komunālie pakalpojumi" valdes loceklis Ivars Spole atzina, ka šāda veida tehnika ielu un ietvju uzkopšanai Dobelē, Aucē un arī citviet novadā būtu ļoti labs un noderīgs risinājums visos gadalaikos.

Uzkopšanas tehnikas iegāde ne vien daļēji atrisinātu esošo darbinieku trūkumu, bet daudzas lietas arī varētu izdarīt daudz efektīvāk, uzskata Spole.

Jau drīzumā SIA "Dobeles komunālie pakalpojumi" sāks gatavot iepirkumu par šāda veida mazās ielu uzkopšanas tehnikas iegādi.

Iesākumā plānots iegādāties vienu tehnikas vienību, kas galvenokārt tiks nodarbināta Dobeles pilsētā, bet pēc tam, izvērtējot ieguvumus, iespējams tiks lemts par vēl vienas mašīnas iegādi Auces un pagastu vajadzībām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Dobeles komunālie pakalpojumi" apgrozījums pērn bija 1,57 miljoni eiro. Uzņēmums nopelnīja 80 285 eiro. Pašvaldībai piederošā uzņēmuma pamatkapitāls ir 425 083 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu