FOTO Miris vīrietis, kurš 18 gadus dzīvoja Parīzes lidostā un iedvesmoja Spīlbergu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien mūžībā devies irānis, kurš 18 gadus dzīvoja Parīzes lidostā un kļuva par iedvesmu Holivudas filmu klasikai, ziņo raidorganizācija BBC.

Mehrāns Karimi Naseri 1988. gadā bija nonācis diplomātiskā juceklī, kura dēļ viņš par savu jauno mājvietu sauca nelielu nostūri Šarla de Golla lidostas teritorijā.

Viņa pieredze kļuva par iedvesmu 2004. gadā uzņemtajai Holivudas filmai "Lidosta" ("The Terminal") ar Tomu Henksu galvenajā lomā.

Naseri mira pēc piedzīvotas sirdstriekas. 

1945. gadā dzimušais irānis pirmo reizi ceļoja uz Eiropu, lai meklētu savu māti.

Viņš vairākus gadus dzīvoja Beļģijā, jo pirms tam bija izraidīts no citām valstīm, tostarp Lielbritānijas, Nīderlandes un Vācijas, jo viņam nebija atbilstošu imigrācijas dokumentu. Pēc tam viņš devās uz Franciju, kur par viņa mājām kļuva lidostas 2F termināls.

Irānis savas dienas lidostā pavadīja, sēžot uz sava soliņa, ko ieskāva ratiņi ar viņa uzkrātajām mantām. Viņš pierakstu kladē rakstīja par savu dzīvi, kā arī lasīja grāmatas un laikrakstus.

Viņa stāsts piesaistīja starptautisko mediju uzmanību, kā arī Holivudas dižgara Stīvena Spīlberga uzmanību, kurš vēlāk uzņēma filmu "Lidosta".

Pēc filmas iznākšanas žurnālisti pulcējās, lai aprunātos ar Naseri. Dažkārt vīrietis sniedza līdz pat sešām intervijām dienā.

Lai gan 1999. gadā viņam tika piešķirts bēgļa statuss un viņš varēja palikt Francijā, Naseri nolēma palikt lidostā līdz 2006. gadam, kad viņu veselības problēmu dēļ hospitalizēja. Pēc tam viņš kādu laiku dzīvoja kopmītnēs, izmantojot naudu, ko bija saņēmis par Holivudas filmu, ziņo Francijas laikraksts "Libération".

Pirms dažām nedēļām Naseri atgriezās lidostā, kur viņš dzīvoja līdz pat savai nāvei, teica lidostas amatpersona.

Pie viņa tika atrasti vairāki tūkstoši eiro, piebilda amatpersona.

VIDEO: Filmas "Lidosta" reklāmas rullītis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu