VIDEO ⟩ Rīdziniece santehniķa kļūdas dēļ saņēmusi iespaidīgu rēķinu par ūdeni (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karstā ūdens skaitītājs dzīvoklī. Ilustratīvs attēls.
Karstā ūdens skaitītājs dzīvoklī. Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Kādai Rīgas iedzīvotājai Sarmītei, mainot ūdens skaitītāju, pieaicinātie meistari to izdarīja nepareizi, un nu skaitītājs griežas nepareizā virzienā. Turklāt arī rēķini par patērēto ūdeni tiek aprēķināti nepareizi, ziņo LTV raidījums "4. studija".

"Pagājušogad rudenī tika nomainīti ūdens skaitītāji, un kompānija, kura uzstādīja skaitītājus, aukstā ūdens skaitītāju uzlika nepareizi – otrādi," notikušo skaidroja Sarmīte no Rīgas. "Tad mēs sākām skaidrot, un jūnijā "Rīgas namu pārvaldnieks" atsūtīja vienu no saviem darbiniekiem, kurš konstatēja, ka skaitītājs ir uzstādīts nepareizi un griežas uz otru pusi."

"Biju aizgājusi uz viņu ofisu, uzrakstīju iesniegumu, lai uztaisa pārrēķinu. Sazinājos ar kompāniju, kura uzstādīja skaitītājus, atnāca darbinieks un pārlika skaitītāju pareizi. Es paņēmu aktus, uzrakstīju iesniegumu un aizgāju uz ofisu.

Diemžēl nekāda rezultāta nebija. Pēdējos mēnešus "Rīgas namu pārvaldnieks" vispār nepieņem skaitītājus. Sistēma raksta, ka skaitītāja rādītājs nevar būt mazāks par iepriekšējo."

Kā norāda "Rīgas namu pārvaldniekā", tiešajos norēķinos par gāzi un elektrību šāda veida problēmas neesot novērotas ne ar infrastruktūru, ne ar uzskaites sistēmu, līdz ar to skaidri iezīmējas arī galvenais risinājums ūdens uzskaites problēmām: tiešie norēķini noteikti jāievieš arī ūdens pakalpojumu jomā.

Lai Sarmītes problēma tiktu atrisināta, vispirms viņai ir jāvēršas pie firmas, kas skaitītājus uzstādīja. Tad visi dokumenti, kas saistīti ar šo problēmu un firmas neizdarību, jāiesniedz "Rīgas namu pārvaldniekā", lai savukārt tas var vērsties pie "Rīgas ūdens", kur tiktu veikts pārrēķins.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu