VIDEO ⟩ Spēcīga eksplozija satricinājusi iepirkšanās ielu Stambulā. Ziņots par sešiem bojāgājušajiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 13. novembrī, spēcīga bumbas eksplozija satricinājusi iecienītu iepirkšanās ielu Stambulā, lielākajā Turcijas pilsētā. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka gājuši bojā seši cilvēki un vairāki desmiti ievainoti.

Pirms došanās uz G20 samitu Indonēzijā Erdogans žurnālistiem teica, ka eksplozija ir "nodevīgs uzbrukums" un tā īstenotāji tiks sodīti.

Četri cilvēki nomiruši notikuma vietā un divi vēlāk slimnīcā, informēja Turcijas prezidents, piebilstot, ka Stambulas gubernators viņu informējis par 53 ievainotajiem.

Stambulas gubernators Ali Jerlikaja "Twitter" iepriekš apstiprināja, ka saskaņā ar sākotnējo informāciju gājuši bojā četri cilvēki un 38 ir ievainoti.

Policija ir norobežojusi apkaimi, kur svētdienas pēcpusdienā ierasti pulcējas daudz cilvēku.

Notikuma vietā ieradusies policija un neatliekamās palīdzības dienesti, ziņo Turcijas valsts sabiedriskā raidorganizācija TRT. Tiek ziņots, ka pastāv atkārtota sprādziena riski.

Sociālajos tīklos publicētos video redzams, ka cilvēki guļ uz zemes tūristu un vietējo iecienītajā Istiklala ielā Turcijas metropoles Eiropas daļā.

Turcijas mediju uzraugs noteica pagaidu aizliegumu ziņām par eksploziju, kas nozīmē, ka mediji nedrīkst pārraidīt video, kuros redzams sprādziena brīdis un notikumi drīz pēc tā. Līdzīgi aizliegumi bijuši arī pēc citiem uzbrukumiem un negadījumiem.

Istiklala ielā 2015. un 2016. gadā notika vairāki uzbrukumi, par kuriem atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts". Šajos uzbrukumus tika nogalināti gandrīz 500 cilvēki un vairāk nekā 2000 tika ievainoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu