Zuzāns atklāj, kāpēc spēļu zālēm deva vārdu "Fenikss" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ novojz

Miljonārs, azartspēļu zāļu saimnieks un mākslas mecenāts Jānis Zuzāns, viesojoties Dž. Dž. Džilindžera "YouTube" raidījumā "Dž. Spot", atklāja, kāpēc savulaik spēļu zālēm deva vārdu "Fenikss".

Viņš sarunā pastāstīja, ka ilgstošas sadarbības beigas bijušas "Feniksa" sākums.

"Mēs septiņus gadus nostrādājām ar Jāni Dāvi (savulaik viena no ietekmīgākajām figūrām azartspēļu biznesā). Pēdējie pāris gadi mums negāja tik viegli. Beigās mēs nolēmām, ka jāšķiras, par ko Jānis bija ļoti pārsteigts." Zuzāns skaidro, ka lēmumu par koleģiālu attiecību pārraušanu pieņēmis tieši viņš pats. 

"Nu, nebija viegli, bet negribu iedziļināties sīkumos. Es teicu: "Labi, es tev visu pārdodu, atstāšu sev vienu spēļu zāli. Sākšu kulties no jauna pats." Dāvis bijis pārliecināts, ka šāds Zuzāna solis garantēs viņam "nogrimšanu". 

Tomēr Zuzāns gan nebija gatavs padoties. Šīs savienības [ar Jāni Dāvi] izjukšanu un jauno sākumu viņš nodēvēja par fēniksu. Kā zināms, vēlāk sāka rasties viena spēļu zāle pēc otras, un joprojām SIA "Alfor" īpašnieks Zuzāns ir lielākais arzatspēļu organizators Latvijā.

Fēnikss pēc definīcijas ir mitoloģisks putns, kas sadegot ir spējīgs atdzimt no pelniem. Leģenda vēsta, ka fēnikss dzimst līdz ar saullēktu un mirst līdz ar saulrietu. Saskaņā ar leģendām, Fēnikss varētu dzīvot vairāk nekā 1400 gadus pirms atdzimšanas.

"Man ļoti paveicās tai laikā ar to, ka Jānis bija tādā zirgā, ka sarāva attiecības arī ar austriešiem, kas bija mūsu partneri. Tikko kā es to padzirdēju, es uzrunāju vadību un teicu - turpinām strādāt." Zuzāns atklāj, ka strādā ar šiem cilvēkiem joprojām. 

Lai gan šobrīd ir ievērojami samazinājies laimētavu skaits un Rīgas dome lēma, ka izsniegt atļauju atvērt spēļu zāles Rīgas vēsturiskajā centrā varēs tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, Zuzāns atklāja, ka šobrīd noris jaunas viesnīcas būvniecība, lai arī tur varētu darboties azartspēles.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu