Armija bija lūgusi nesteigties. Žurnālistiem par nesaskaņotām reportāžām no atbrīvotās Hersonas atņemtas akreditācijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Puisēns ar Ukrainas karogu pēc Hersonas atbrīvošanas.
Puisēns ar Ukrainas karogu pēc Hersonas atbrīvošanas. Foto: AFP / Scanpix

Vairākiem ārvalstu žurnālistiem, arī no televīzijas kanāliem CNN un "Sky News", atņemta akreditācija saistībā ar reportāžām no atbrīvotas Hersonas, lai gan Ukrainas armija bija lūgusi reportierus nesteigties ar reportāžām no pilsētas, kuru pēc astoņu mēnešu okupācijas pagājušajā nedēļā atstāja Krievijas armija.

Par akreditācijas atņemšanu ziņo Ukrainas mediji, atsaucoties uz sabiedrisko organizāciju "Detektor media" un Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābu.

"Vairākiem mediju pārstāvjiem, kuri pārkāpa noteikumus par darbu karadarbības zonā, ir atņemta darba atļauja, bet viņu preses kartes atzītas par nederīgām," paziņoja Ukrainas armijas ģenerālštābā, paskaidrojot, ka vairāku mediju pārstāvji nesaskaņoti ar atbildīgajām instancēm veica reportāžas no Hersonas "pirms stabilizācijas pasākumu pabeigšanas".

Lai gan ģenerālštābs nenosauca konkrētus mediju pārstāvjus, "Detektor media" avoti ziņo, ka akreditācija anulēta vismaz sešiem žurnālistiem no filmēšanas grupām, kas cita starpā pārstāv arī CNN un "Sky News". Hersonā pēc atbrīvošanas strādāja arī Ukrainas sabiedriskās raidorganizācijas "Suspilne" un Ukrainas neatkarīgā medija "Hromadske" filmēšanas grupas.

Ukrainas Bruņoto spēku operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses pārstāve Natālija Humeņuka "Detektor media" sacījusi, ka oficiāls aizliegums mediju darbam drošības apsvērumu dēļ Hersonā attiecas uz visiem.

CNN korespondents tiešraidē bija redzams vienā no Hersonas laukumiem, kur cilvēki svinēja pilsētas atbrīvošanu.

Foto: Hersona pēc atbrīvošanas no Krievijas okupācijas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu