"Es stāvu kaila. Pēkšņi dzīvoklī ienāk trīs vīrieši." Saimnieki mēdz apciemot īres dzīvokļus bez brīdinājuma (14)

Foto: Pheelings media/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nekustamā īpašuma saimnieku un īrnieku attiecības nereti izvēršas sarežģītas. Īres parādsaistības vai sabojāts īpašums var izraisīt lielas problēmas, kas sliktākajā gadījumā var turpināties tiesā. Dažkārt starp abām pusēm notiek arī kuriozi, ziņo "Kodustiil".

Kāds dzīvokļa īrnieks, kas vēlējies palikt anonīms, raksta par atgadījumu, kad saimnieks bez brīdinājuma ieradies dzīvoklī un īrniekam no negaidītā viesa apciemojuma iestājies šoks.

"Es mierīgi skatījos televizoru, kad pēkšņi atvērās dzīvokļa durvis. Nobijos, jo mans partneris tobrīd bija darbā, un nevienam citam nebija dzīvokļa atslēgu.

Ienāca saimnieks un teica:

"Oi, domāju, ka visi ir darbā. Es vienkārši tāpat ienācu, lai paskatītos un pārbaudītu, vai viss ir kārtībā."

No piedzīvotā biju šokā, pat neatceros, par ko mēs sarunājāmies," pārdzīvoto atminas īrniece.

Ir vairākkārt pierādījies, ka īpašnieki savos dzīvokļos, ko izīrējuši, bieži vien ierodas darba laikā.

Vēl kāds īrnieks interneta forumā dalās savā pieredzē par saimnieka ierašanos bez iepriekšēja brīdinājuma.

"Dzīvokļa īpašnieks kopā ar diviem cilvēkiem ienāca dzīvoklī bez manas atļaujas. Viņš domāja, ka esmu darbā, bet es biju mājās un, protams, nebiju gatava uzņemt viesus, jo tikko biju iznākusi no dušas. Es biju ļoti nobijusies un nervoza. Pateicu, ka nākamreiz izsaukšu policiju.

"Iedomājieties, es stāvu kaila. Pēkšņi dzīvoklī ienāk trīs vīrieši. Ko gan es varēju padomāt? Īpašnieks man pārmeta, ka zem gultas ir putekļi un vannas istabā ir netīrs spogulis."

Kāda jauna ģimene īrēja dzīvokli no vecāka gadagājuma sievietes. Viņi bija ieplānojuši doties atvaļinājumā un jau sakravājuši koferus, kad pēkšņi ieradās dzīvokļa saimniece un pieprasīja, lai īrnieki nekavējoties pamet dzīvokli. "Sieviete vienmēr bez brīdinājuma un jebkurā laikā varēja ar savu atslēgu atvērt dzīvokļa durvis. Viņa skaidroja, ka atnākusi pārbaudīt.

Kad uz ilgāku laiku bijām aizbraukuši, viņa pat ar savu vīru apmetās uz dzīvi mūsu īrētajā dzīvoklī mūsu prombūtnes laikā." 

"Reiz, kad bijām atvaļinājumā ārpus pilsētas, zvanīja dzīvokļa īpašniece un teica, ka mums steidzami jāpārceļas, jo viņa atgriežas savā dzīvoklī tāpēc, ka ir šķīrusies no vīra. Kad ieradāmies dzīvoklī, viņa jau bija savākusi visas mūsu mantas."

Par šo tēmu interneta forumā izteikušies arī dzīvokļu īpašnieki, kuri atzīst, ka dažkārt gadās pārpratumi. Piemēram, kāds saimnieks nejauši bez ļauniem nodomiem reiz ienācis paša īrētajā dzīvoklī. Par laimi, viss beidzās bez nopietnām sekām.

"Reiz aizmirsu, ka vairs tur nedzīvoju un mierīgi devos uz dzīvokli.

Īrnieks iznāca no dušas kails un kliedza kā traks. Viņš domāja, ka ir ieradušies zagļi.

Es visu paskaidroju, viņš nomierinājās un dzīve ritēja savu gaitu. Tā reizēm gadās, it īpaši, ja gadu desmitiem esat nodzīvojis vienā vietā un pēc tam pārcēlies uz citu dzīvesvietu."

Ieejot dzīvoklī ar īrnieka atļauju, var notikt arī negaidīts pavērsiens. Viens no īpašniekiem raksta par savu pieredzi, kad ar īrnieka atļauju ienāca dzīvoklī, bet iemītnieki raidīja viņa virzienā vāzi un solīja izsaukt policiju.

"Ja īrnieks man lūdz pabarot kaķi viņa prombūtnes laikā, aplaistīt ziedus vai uzturēt tīrību akvārijā, es to varu paveikt sev ērtā laikā. Reiz īrnieka ārzemju ceļojums ieilga septiņas nedēļas. Un kādu dienu dzīvoklī bija man nepazīstama sieviete - īrnieces māsa. Ar īrnieci viss bija atrunāts, bet māsa draudēja ar policiju un meta man ar vāzi. Un viss tikai tāpēc, ka ierados nepareizā laikā - aptuveni 6.30. Esmu sieviete, aptuveni divreiz vecāka un divreiz mazāka par īrnieces māsu. Situācijas reizēm mēdz būt tik komiskas!"

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu