Makrons aicinājis Sji "nodot vēstījumu" Putinam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Emanuels Makrons un Sji Dziņpins.
Emanuels Makrons un Sji Dziņpins. Foto: AFP/SCanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien mudināja Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu izmantot savu ietekmi, lai panāktu, ka Krievijas sēžas pie saruna galda Krievijas-Ukrainas kara lietā, pavēstīja Makrona birojs.

Makronam un Sji bija sarunas vēl pirms G20 samita Bali, Indonēzijā, kur Maskava pakļauta starptautiskam spiedienam saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā un smagajām sekām, ko šis karš atstāj uz pārtikas un energoresursu cenām.

Makrons aicināja Sji "nodot vēstījumu [Krievijas] prezidentam [Vladimiram] Putinam, ka ir jāizvairās no eskalācija un nopietni jāatgriežas pie sarunu galda", Makrona birojs apliecināja žurnālistiem pēc sarunām, kas ilga aptuveni stundu.

Valstīm ir "jāapvieno spēki, lai reaģētu uz tādām starptautiskām krīzēm kā Krievijas karš Ukrainā", pirms sarunām sacīja Makrons.

Sji norādījis, ka pasaulē šobrīd ir "nemiera un pārvērtību periods", un aicinājis uz "atvērtību un sadarbību", par sarunu gaitu teikts Pekinas ziņu aģentūras "Siņhua" paziņojumā.

Dienu iepriekš Sji, kam šī ir otrā ārzemju vizīte pēc pandēmijas, tikās ar ASV prezidentu Džo Baidenu.

Otrdien viņam paredzēta tikšanās ar Austrālijas premjerministru Entoniju Albanīzu. Arī Lielbritānijas jaunas premjerministrs Riši Sunaks paudis cerību, ka varēs tikties sarunās ar Sji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu