VDD komentē raidījumā "Lučše znatj" paustos izteikumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VDD. Ilustratīvs attēls.
VDD. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Tīmekļa vietnē "YouTube" izplatītajā raidījumā "Lučše znatj" paustie izteikumi, par kuriem Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piemērojusi 8000 eiro sodu sodu portāla "Latvijas ziņas" ("lz.lv") īpašniekam, veicina spriedzi starp dažādām etniskajām grupām sabiedrībā, tomēr konkrētajā gadījumā nav saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs, ziņo Valsts drošības dienests (VDD).

VDD norāda, ka saturs, ko nedrīkst ietvert elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās un raidījumos, ir noteikts Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā. Identificēt un vērtēt iespējamus likumā noteikto ierobežojumu pārkāpumus ir NEPLP kompetencē, kura šādos gadījumos veic administratīvā pārkāpuma procesu.

VDD vērtējumā konkrētajā raidījumā paustie izteikumi, jo īpaši pašreizējos sarežģītajos apstākļos, veicina spriedzi starp dažādām etniskajām grupām sabiedrībā. Vienlaikus, vērtējot atbilstoši Krimināllikumā noteiktajām normām, konkrētajā gadījumā nav saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs, uzskata VDD.

Jau ziņots, ka NEPLP piespriedusi 8000 eiro sodu portāla "Latvijas ziņas" ("lz.lv") īpašniekam SIA "Global Entertainmet" par naida kurināšanu tīmekļa vietnē "YouTube" izplatītā raidījumā "Lučše znatj".

Pārkāpums izdarīts 3.septembrī, savukārt padomes lēmums apstiprināts 8.novembrī.

Kā norādījusi padome, pārkāpums ietver naida kurināšanas pazīmes attiecībā uz krievvalodīgajiem, atsauces uz Krievijas valsts propagandu, kā arī aicinājumus diskreditēt Latvijas valsts struktūras un varas pārstāvjus.

Administratīvais sods 8000 eiro apmērā pārkāpējam jāsamaksā Valsts kasē viena mēneša laikā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Global Entertainment" reģistrēts 2020.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānija pieder Adilbekam Žanabajevam (55%), Andžejam Pjateckim (30%) un Borisam Ņefedovam (15%).

2021.gadā "Global Entertainment" strādāja ar 46 680 eiro apgrozījumu un 204 763 eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu