Vīrieši jautā - kā pareizi izmērīt dzimumlocekli? Atbild seksologs (3)

Foto: Maksim Ladouski/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Daži no visu laiku meklētākajiem jautājumiem dažādos meklēšanas servisos - "kā pareizi izmērīt diametru", "kā mērīt "draudziņa" garumu", "kā pareizi izmērīt locekli". 

Pieredzējušais pašmāju seksologs Artūrs Vāvere sarunā ar portālu "Apollo.lv" atbild tiem, kuri kautrējas šos jautājumus uzdot profesionālim, cenšoties visu nepieciešamo informāciju iegūt globālā tīmekļa plašumos. 

Kādi jautājumi izskan seksologa kabinetā? 

"Pie manis visbiežāk vēršas ar jautājumiem par dažādiem traucējumiem - piemēram, erekcijas traucējumiem, orgasma sasniegšanas problēmām, arī saistībā ar problēmām attiecībās," skaidro sertificēts ārsts seksologs un seksopatologs Artūrs Vāvere. 

Viņš atzīst, ka ārsta seksologa kabinetā jautājumi, kā pareizi nomērīt locekli, parasti neizskan.

Vīriešus vairāk interesējot veidi, kā iespējams palielināt savas mantības apmērus. 

Jautāts, vai tas nozīmē, ka, dodoties pie seksologa, "viss jau ir nomērīts un priekšstats par izmēru ir gūts", ārsts atbild apstiprinoši: "Vairāk vai mazāk - jā."

Vai un kāpēc vīrietim ir svarīgi zināt, cik viņa loceklis ir garš un kāds ir tā diametrs? 

Seksologs Vāvere gan norāda, ka dzimumlocekļa garums un diametrs - tie ir relatīvi jēdzieni. "Cilvēkam ļoti būtiski ir tas, kā viņš pats sevi uztver. Ja cilvēks ar sevi ir apmierināts, ja seksuālajā dzīvē viss ir normāli, tad viņam nekādu līdzīgu domu nav - nav nekādas vajadzības dzimumlocekli mērīt," norāda Vāvere. 

Viņš arī atgādina, ka cilvēkiem nereti ir tendence sevi salīdzināt ar etaloniem - "gan savu ķermeni, gan uzvedību, gan visu pārējo".

Tāpēc doma par to, vai "dzimumloceklis ir pietiekami liels un labs, protams rodas, jo seksuālā dzīve ir nozīmīga cilvēka dzīves sastāvdaļa".

Kāpēc vīrieši kautrējas uzdot intīmus jautājumus profesionālim?

"Šie ir ļoti intīmi jautājumi, lai tos uzdotu citam cilvēkam," atklāts ir seksologs.

Viņš pauž, ka arī mūsdienās šādi temati ir tabu ārsta kabinetā.

"Sievietēm tolerance varbūt ir augstāka un viņas savā starpā var apspriest krūšu izmērus, bet vīrieši [dzimumlocekļu] izmērus parasti savā starpā neapspriež. Neviens savam draugam neprasīs: cik tev garš? Varbūt pusaudžu gados, bet nobriedis vīrietis - diez vai. Tas varētu tikt uzskatīts par kādu zemtekstu. No tādām lietām cilvēki izvairās," pauž Vāvere. 

Kā izmērīt dzimumlocekļa garumu un diametru - skaidro seksologs 

Seksologs skaidro, ka medicīnā ir konkrēta metodoloģija, kā to darīt.

"Dzimumlocekli iespējams mērīt arī miera stāvoklī, bet tad tas ir ļoti jutīgs pret dažādiem apkārtējās vides apstākļiem - siltumu, aukstumu, nogurumu, uzbudinājumu". 

Vāvere norāda, ka izstiepta dzimumlocekļa mērīšana miera stāvoklī varētu dot aptuveno rezultātu, kāds ir dzimumlocekļa izmērs ereģētā stāvoklī.

Tomēr seksologs iesaka dzimumlocekli mērīt erekcijas stāvoklī "pie laba uzbudinājuma". 

"Garumu iespējams izmērīt no augšpuses - no kaunuma kaula līdz locekļa galviņas beigām. Savukārt apkārtmēru jāmēra, rēķinoties ar katra konkrētā dzimumlocekļa formu - kādam vīrietim resnāks ir dzimumlocekļa pamats, bet galviņas rajonā tas ir tievāks vai otrādi. Prasītos mērīt trijās vietās, bet vislabāk mērīt vidusdaļā," atklāj ārsts. 

Kā vīrieši dēvē savu mantību? 

"Visbiežāk to dēvē vienkārši par locekli, lai tas izklausītos iespējami neuzkrītošāk. Citi, kuri īpaši kautrējas, dzimumlocekli dēvē vienkārši par "to".

"Krāniņš", "gailītis", ko bērnībā daudzi izmantojuši kā sinonīmu, praktiski netiek lietots ārsta kabinetā. Ļoti retos gadījumos, ja cilvēks nāk no nelabvēlīgas vides, dzimumloceklis tiek dēvēts arī rupjos vai vulgāros vārdos," atklāts ir Vāvere. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu