Bļugers atgriežas uz ledus, bet "Penguins" piedzīvo kārtējo zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien atgriezās laukumā, tomēr viņa pārstāvētā komanda Pitsburgas "Penguins" piedzīvoja kārtējo zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā.

"Penguins" savā laukumā ar 2:5 (0:2, 2:2, 0:1) atzina Toronto "Maple Leafs" pārākumu, piedzīvojot devīto neveiksmi pēdējos 11 mačos.

Bļugers savā sezonas pirmajā mačā laukumā bija 12 minūtes, no kurām 25 sekundes spēlēja mazākumā un septiņas vairākumā, metienus vārtu rāmī neizpildīja, pielietoja vienu spēka paņēmienu, reizi pārtvēra ripu un pats to vienreiz pazaudēja, uzvarēja piecus no 11 iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bļugers ķermeņa augšdaļas savainojumu guva pārbaudes mačā septembra izskaņā un bija spiests izlaist komandas pirmās 15 spēles jaunajā sezonā. Sākotnēji viņš tika ievienots ilgtermiņa traumēto spēlētāju sarakstā, paredzot, ka uzbrucējs sezonu uzsāks ne ātrāk par 5.novembri.

Mājinieku sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Rikards Rakels un Sidnijs Krosbijs, kamēr "Maple Leafs" sastāvā ar diviem trāpīgiem metieniem atzīmējās Maikls Bantings, bet pa vieniem vārtiem guva Džons Tavaress, Mičels Mārners un Viljams Nīlanders.

Tavaresam šis bija 400.vārtu guvums NHL regulārajos čempionātos.

Kopumā šosezon 17 mačos Tavaress iekrājis 18 (9+9) punktus, bet karjeras 966 mačos viņa rēķinā 913 (400+513) punkti.

Citā otrdienas mačā Tampabejas "Lightning", pagaidām bez jaunpienācēja Rūdolfa Balcera ierindā, savā laukumā ar 5:4 (1:1, 2:2, 1:1, 1:0) papildlaikā pieveica Dalasas "Stars" hokejistus.

Papildlaika ceturtajā minūtē uzvaru "Lightning" nodrošināja Aleksa Kilorna precīzais metiens, bet pirms tam pamatlaikā ar vārtu guvumiem mājinieku sastāvā izcēlās Ross Koltons, Nikolass Pols, Stīvens Stemkoss un Īans Kouls.

"Stars" sastāvā precīzi meta Meisons Māršments, Džō Pavelskis, Džeisons Robertsons un Radeks Faksa.

"Lightning" ar 19 punktiem 16 spēlēs ieņem septīto vietu NHL Austrumu konferences kopvērtējumā, bet Pitsburgas komanda ar 15 punktiem ir 13.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu