VIDEO Kariņš nāk klajā ar paziņojumu pēc MK ārkārtas sēdes (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Līga Gredzena/LETA

Pēc ārkārtas Ministru kabineta sēdes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka Latvijas atbildīgie dienesti seko līdzi notikumu attīstībai un izmeklēšanai pēc notikušā Polijā. 

"Ir divas lietas, kas būtu sakāmas," uzsvēra Kariņš. "Pirmkārt, drošības situācija Latvijā paliek nemainīga. Mūsu dienesti seko līdzi notikumiem Polijā, kas ir saistīti ar izmeklēšanu. Šobrīd nav konstatēts, no kurienes un kā tas ir bijis. Mēs sekojam tam līdzi. Visi mūsu dienesti un valdība ir gatavi jebkurā brīdī, ja būs jāpieņem kāds lēmums. Mēs to varam un mēs to darītu."

"Jāatceras, ka vakar Krievija brutāli uzbruka Ukrainai ar vairāk nekā 90 raķešu uzlidojumiem tieši pret civilo infrastruktūru. Tā ir brutāla agresija pret Ukrainas valsti," uzsvēra premjers. "Šādos apstākļos, kad kaimiņvalstī notiek sprādziens, rodas zināmas neskaidrības. Tādās neskaidrībās katrs reaģē ātrāk vai lēnāk."

"Es uzskatu, ka ir svarīgi noskaidrot, kas ir bijis. Saprast, ka drošības situācija Latvijā ir nemainīga. Latvijā visi ir gatavībā reaģēt, ja tas būs jādara.

Mēs sekosim Polijas valdības lūgumiem un lēmumiem, jo tā ir vadošā valsts, kas veic šo izmeklēšanu.”

Kariņš arī piebilda, ka Latvija ir publiski izteikusi atbalstu Polijai.

Kā ziņots, Polijā otrdien ap plkst.15.40 (16.40 pēc Latvijas laika) nokrita Krievijā ražota raķete, nogalinot divus cilvēkus Pševodovas ciemā, trešdienas rītā paziņoja Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Lukašs Jasina.

"Krievijā ražota raķete nokrita, nogalinot divus Polijas Republikas pilsoņus," sacīja Jasina. Viņš piebilda, ka Krievijas vēstnieks Polijā ir izsaukts uz Ārlietu ministriju sniegt "tūlītējus detalizētus paskaidrojumus".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu